Tuesday, 22 October 2013

Gua dan Movie : Insidious Chapter 2


Assalamualaikum. Moh bercerita pasal movie. Semalam gua dan Cik Nila gi dating di Paradigm Mall. Mula-mula plan nak tengok harga rumah kat Pameran Rumah Bumiputera, then oleh sebab dah lama tak melayan wayang, marathon pulak tu. So semalam gua dan Cik Nila melayan movie seram, Insidious : Chapter 2.


Insidious 2 ni mengisahkan selepas kematian Elise Rainier dalam Insidious. Tak faham? In that case lu orang kena layan Insidious dulu. Ok la, sedikit re-cap movie Insidious, well, gua pun tak tulis pasal movie Insidious tu lagik, kan?

Just a simple explanation, Insidious yang pertama mengisahkan tentang seorang kanak-kanak, Dalton Lambert yang secara tiba-tiba koma. Even doktor tidak ada penerangan tentang penyakit Dalton sehinggalah Josh dan Renai Lambert, dengan bantuan mak Josh, Lorraine, mereka berjumpa dan meminta bantuan dari Elise Rainier yang mempunyai kepakaran tentang alam roh. Setelah diselidik, Dalton mempunyai kebolehan untuk keluar dari badan semasa sedang tidur, dan kebolehan ini menarik minat roh-roh yang masih merayau, untuk masuk ke dalam badan Dalton. Josh tidak ingat akan peristiwa yang sama berlaku kepadanya semasa kecik, dan Josh sendiri boleh keluar dari jasad beliau. Kebolehan Josh digunakan untuk mencari dan membawa pulah roh Dalton sebelum roh jahat dapat memasuki jasad Dalton.


Ok, itu brief tentang Insidious. Untuk Insidious 2 pulak, ia mengisahkan tentang Josh selepas menyelamatkan Dalton. Dalam scene terakhir sebelum dibunuh, Elise sempat mengambil gambar Josh yang ketika itu dalam kelakuan aneh. Dan Elise dibunuh oleh roh jahat yang dapat masuk ke tubuh Josh, manakala roh Josh pula berkeliaran mencari jalan untuk memasuki semula dalam tubuhnya. Dan kali ini, roh jahat tinggal didalam badan Josh, mahu membunuh ahli keluarga Lambert yang lain.
 
Pada kali ini, dengan kematian Elise, dua orang pembantu Elise iaitu Specs dan Tucker bekerjasama dengan bekas pembantu Elise yang bersama-sama cuba mengubati Josh semasa Josh masih kecil untuk membantu keluarga Lambert untuk menghapuskan roh jahat dan dalam masa yang sama menyelamatkan Josh.
 
Tu je gua nak tulis. Nak lagi best, sila layan movie ni sendiri, and trust gua, berbaloi. Orang duk cakap The Conjuring cerita seram, pada gua, Insidious Chapter 2 kick The Conjuring ass.

5 comments:

ghada mahfouz said...

click here
click here
click here
click here
click here
click here
click here
افضل شركه مكافحة الحشرات بالرياض الارضه
مكافحة حشرة البق
افضل شركة نظافة
تنظيف بيوت بالرياض
افضل شركات التنظيف للكنب بالرياض
شركة تغليف ونقل اثاث
افضل شركة نقل اثاث خارج الرياض
ارقام شركة تنظيف الاثاث بالرياض
شركة تسليك المجارى
شركة تنظيف بيوت بجدة
أفضل شركة تنظيف فى جدة
شركات تنظيف المنازل بجدة
تكلفة نقل عفش

fattoma said...

http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-21.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-20.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-19.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-18.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-16_12.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-16.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-15.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-13_12.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-13.html
http://www.prokr.net/2016/09/eliminate-cockroaches-12.html

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

soma taha said...

http://www.prokr.net/2016/09/cleaning-company-al-madina.html
http://www.prokr.net/2016/09/cleaning-villas-and-houses-company-in-yanbu.html
http://www.prokr.net/2016/09/cleaning-company-villas-and-houses-hasa.html
http://www.prokr.net/2016/09/cleaning-company-jubail.html
http://www.prokr.net/2016/09/cleaning-houses-and-villas-company-in-qassim.html
http://www.prokr.net/2016/09/cleaning-company-al-kharj.html

roba. gad3 said...

http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-13.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-25.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-23.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-22.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-21.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-20.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-19.html