Monday, 9 September 2013

Gua dan fast-food...

 
Last Saturday, ada majlis pernikahan adinda gua. So kira dalam family, semua dah selamat la. And petang tu, gua dan Cik Nila just nak dinner fast-food jek. So gua pun keluar la ke restoran *** yang berdekatan.
 
Sepanjang setahun lebih duduk kat Taman Maluri ni, memang kalau nak bedal fast-food, *** ni je yang gua and Cik Nila selalu beli. Kalau rajin sikit, ke Tesco Ampang la. Tapi sebab petang tu gua dah balik ke rumah, and malas nak kemana-mana since Cik Nila pulak nak packing barang utk ke Manjung, gua pun keluar la ke *** tu walaupun hujan.
 
Dah sampai, order and bayar, gua balik. Ohya, gua beli ****** Burger masa tu. And dah sampai rumah, tgh siap2 nak dinner, sekali Cik Nila buat muka x puas hati, lalu ditunjukkan burger tu. Kotak cantik dah, daging dah ada, cheese pun ada. Sekali roti base dia ilang. Gua dah tgk camtu, terus mintak Cik Nila bungkus balik and gua keluar ke *** tu semula.
 
Nasib baik cashier yang gua order tadi ada. Slowly je gua cakap kat dia,
 
"Miss, burger takde roti bawah. You try tengok."
 
Dia dengan muka terkejut terus amik burger tu and bukak kotak, ok. Dia letak tepi, capai kotak baru and ada la benda lain nak sebagai gantirugi. Sebelum gua blah, sempat la bagi nasihat sikit...
 
"Please control your quality next time".
 
Gua ingat benda abeh camtu jek. Sekali dah sampai rumah, bukak kotak burger tu, sama kes jugak. Cheese yang dah cair je yg ada kat base. Lagi skali gua bungkus. Patah balik ke *** tu. Kali ni xde senyum dah. And person yg layan gua sebelum ni nampak gua masuk, dia terus panggil manager. Gua bukan nak buat scene, tapi masa tu yg gua hangin, bila nampak budak2 dapur duk melepak. Lepas tu rasanya manager outlet dtg ke gua.
 
"Bang, ni dah kali kedua saya patah balik sini. Apa ada staff nak boikot *** ke?"
 
Yang gua perasan masa tu budak2 dapur duk tgk gua. Bila gua pandang diorang, baru nak buat kerja. And person yang attend gua tu cakap, diorang baru dapat detect. Dengan alasan budak baru belajar. Come on la, takkan tak pernah makan burger? Gua malas nak cerita panjang, gua just mintak burger ganti, and then blah. Sempat la jugak bagi nasihat ke person in charge tu.
 
Gua tau hak gua utk marah. Cuma gua malas nak buat scene, benda boleh disscuss je pun. Yang buat spoil, budak2 yang masak kat belakang tu, kalau takde kerja nak buat sangat, try la jadi tukang check. Bukan salah pun. Ini kalau dah berkotak2 yg x complete, camna tu? Takkan nak harapkan customer tegur baru nak check?
 
*** dah lama dah kat Malaysia ni, kalau ikut kualiti dah dijaga tahap tinggi. Bukan buat sambil lewa jek. Kepada person yang attend gua, thanks sebab profesional. Cuma gua harap lu orang dapat control la benda2 kualiti ni.
 

1 comment:

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL