Friday, 29 March 2013

Genap setahun...

 
 
 
Last Saturday gua balik Kelantan...
Rindu sangat kot kat negeri kelahiran ayahanda...
And tarikh 26/3/2013...
Genap setahun pemergian nenda gua pergi mengadap Illahi...
 
Semoga nenda aman disana...
Amin~
 

Wednesday, 20 March 2013

Gua dan Lagu : Estrella - Stay



 
 
Sounds straight from the twilight
Has me up all night I can't
Fall asleep coz I keep thinking of you
And I saw a shadow, outside my window
And it's you!
C/o
All my sorrows flew away,
Hush keep quiet hear me say
I don't ever want you to go
Please stay

With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay

-bridge
Making up a story
It's the way you're looking at me
If you think that this is funny
It's just you

Try and think about it
If your heart is closed don't lock it
Keep your keys back in your pocket, think this through

Repeat c/o

Please stay
Just stay with me
I'll take you to forevermore
Just stay

Thursday, 14 March 2013

Malaysiaku...

 
Assalamualaikum. Lately ni gua jarang2 nak berblog dah. Sebab apa? Well, first, gua punya phone kaput, so phone yang gua guna sekarang ni Nokia Museum. So gua xde semangat idea nak menulis kalau xde gambar.
 
Secondly, ialah sebab kawan2 gua dah jarang nak berblog. Ada yang dah setahun x update, ada yang jenis ilang terus. So sedikit sebanyak gua rasa a bit down la jugak. Ye la, menulis tapi macam xde orang baca. Hehehehe...
 
 
But kali ni gua nak share pasal isu Lahad Datu. Gua xtau dari mana datangnya tiba2 'so called' askar Sultan Sulu. Yang gua tau, tiba2 masuk paper The Star, kata Sabah diceroboh oleh 200 orang pengganas Sulu. Pelikkan? Tengah enjoy2 berpolitik, tiba2 satu hari dekat frontpage, ada berita pasal Sabah diceroboh.
 

Friday, 8 March 2013

Gua dan Tulang Belakang.

Semalam gua dengan Cik Nila ke SS2 Petaling Jaya. Sebab apa? Cik Nila masih lagi sakit2 kaki dan pinggang, so gua bawak dia test repair badan cara lain pulak. Kat kedai ni...


Echiro? Yup, Echiro ni kat SS2. Alang-alang cuba sekali kan? Mana dapat? Bukak je groupon. Kalau ada, try je. Gua dapat RM40 untuk dua orang. Pebenda yang dia cover dengan RM40 tu? Well, since dia bagi pun trial package, yang ada pun 20 minit panaskan kaki, yang ni guna steamer. Sebab apa? Kaki ni area paling susah nak peluh than badan lain. So toxin banyak kat bawah. Dari warna peluh, dia boleh detect penyakit apa.


Iklan Jap...

 
For Sale !
Model Kit 1:24
Datsun 240K GT 4 doors.
 
 
 
Jual sebab ada dua biji. Rasa nak letgo sebijik.
Nak jual RM170, but slightly negotiable.
Sesuai untuk sesiapa yang minat.
 
Kotak dah dibukak.
Tapi tak pernah pasang.
Model saja, cat or gam xde.
 
Kalau minat, call or sms saja.
0192201750.
COD area Petronas Taman Maluri, Petronas Tesco Ampang or KLCC.
No postage.
 

Thursday, 7 March 2013

Gua dan ATM.

 
Assalamualaikum. Lama dah rasanya gua x update blog gua ni. Ye la, pembaca pun xde tinggal komen. A bit demotivate la jugak bila tgk macam xde orang baca. And yes, semalam member gua dah pesan untuk bersihkan sawang kat blog. Hehehehe...
 
Ok, kali ni gua nak luah pasal ATM. Bukan ATM askar tu. Gua tahu kes Lahad Datu yang agak dasat tu, tapi gua xnak sebut pasal kes tu. Yang tu biar yang pakar selesaikan. Gua setakat orang awam biasa. Masuk pengakap dulu pun sebab nak nampak cantik kat report card. Hahahaha..
 
ATM. Mesin ATM yang Kawanku masa ada duit, xnak kawan bila gaji dah abeh. Contohnya keadaan gua sekarang. Xnak kawan gua dengan Maybank. Sebab dia xnak bagi gua duit dah. Kena tunggu hujung bulan. Ye la, ATM pun stands for Always Take Money, dan juga Asal Tekan, Muncul...Hehehehe...