Monday, 25 February 2013

Gua dan politik...

 
Gua tau ramai yang marah ke Tuan Guru Nik Aziz...
Lebih2 lagi kepada orang2 yang x faham penyampaian dia...


Kenapa lu orang perlu maki hamun beliau?
Kenapa lu orang x hormati beliau sebagai guru agama?
Bahasa beliau tinggi...
And yes, pada gua...
Lu orang kena belajar untuk fahami makna kiasan TGNA...
 

Gua dan politik...

 
Saja nak post benda ni....
Sharing is caring, right?


Gua tau...
Ada yang x amik port pasal politik...
Tapi ni gua setakat nak remind...
Kat luar tu banyak maklumat yang di putar...
So sebelum buat pilihan...
Baca dari sumber lain jugak...

Monday, 18 February 2013

Reminder kepada para bloggers...

 
Sekadar reminder kepada sesiap yang rajin menulis di blog, Facebook atau mana2 yang menggunakan jari.
 
 
Ingat, di hari perhitungan, lidah akan terkunci dan tubuh badan kita akan menjadi saksi.
 

Gua dan Movie : A Good Day To Die Hard.


Ok. Kali ni gua nak review pilem John McClane. Siapa John McClane? Hehehe. Ini adalah nama watak utama dalam francais filem Die Hard. And Jumaat lepas gua bersama Cik Nila dan 2 orang member lagi melayan movie ni kat Midvalley. Lama gila gua dengan Cik Nila x ke Midvalley ni...
 

 
Berbalik kepada filem "A Good Day To Die Hard". Filem ke 5 Bruce Willis sebagai John McClane kali ini mengisahkan mengenai bagaimana John yang secara asalnya ingin mencari dan mendapatkan semula anak lelakinya, Jack, yang bertugas di Russia. John tidak tahu mengenai tugas Jack sebagai seorang ejen CIA.
 

Wednesday, 13 February 2013

Gua kembali!

 
Assalamualaikum! Rasanya dah bersawang dah blog gua ni x diupdate. Well, sejak jadi ejen Takaful ni, gua terpaksa korbankan sikit masa gua. Even during weekend pun gua kena korbankan sedikit. Well, buat Takaful ni seronok actually, lebih2 lagi bila tengok duit komisen masuk. Walaupun RM30, but still, siapa yang nak bagi duit extra macam ni, ye tak?
 
Buat masa ni gua baru ada dua kes. Anak sedara gua, dan juga member kolej lama gua. And InsyaAllah semua akan jadi elok2 sahaja. Hehehehe... Gua pun sekarang ni nak spend more time dengan parents gua, lebih2 lagi sebab parents gua suka berjalan-jalan @ roadtrip, and yes, gua dengan Cik Nila pun minat benda yang sama.
 
Gua nak share halfday roadtrip gua and Cik Nila bersama parents gua ke Temerloh, cuma gambar xde pulak time ni. Semua ada kat Cik Nila. Huhuhuhu... Lama dah tak snap gambar sambil drive macam sebelum2 ni. Ye la, henpon pun ol'skool. Sampai member gua rayu mintak tukar, sebab xleh nak whats app.
 
Gua rasa nak bebel pasal duit, tapi sebab gua pun bukan orang terror buat duit. Gua reti spend duit jek. Hehehehe. Neway, semakin meningkat dewasa ni, semakin gua jadi macam parents gua. Gua nak jadi se'cool' daddycool ayahanda gua, dan gua nak jadi financial controller macam bonda gua. Kepada yang kenal parents gua, maybe paham kot... hehehe...