Wednesday, 16 January 2013

Sekitar HKR 112...

Ok la. Gambar banyak je kat internet. Since gua x pergi, so gua pinjam la sikit gambar2 sekitar HKR 112 aritu. Sikit je, x banyak pun.

PAS for all!
 
Geng Royalti... Kalau x gua pun timbul kat sini...
 
Geng2 otai. TG Nik Aziz pun ada...
 
35k kalau ikut kiraan TV3, Utusan...Himpunan gagal kata diorang.
 
mana lagi nak nampak scene camni?
 
geng orang asal pun berjuang~
 
bacaan doa penutup oleh TG Nik Aziz...
 
ni baru dalam stadium...
 
ada yang cakap edited...
 
Solat Subuh di Masjid Negara... bila kali terakhir masjid penuh selain solat Jumaat?
 
 
Ada jugak gambar orang buta sertai HKR ni. Ada jugak yang baru sedar dari koma, masih di atas wheelchair, turut join HKR. Ada jugak suratkhabar lapor peniaga rugi. Tapi dalam masa yang sama, peniaga makanan boleh dapat RM1000 pada hari tu saja. Kalau gua jual air sebungkus RM1 pun dah joli katak dah kot. Hahahaha...
 
Ada yang bersuara, 'diorang fikir hak diorang, hak kami yang silent voters ni macam mana?'... well, trust me, setiap kelakuan membawa perubahan. Lu orang ada hak nak bawa family shopping, tapi kalau dah tarikh 12/1 tu nak buat perhimpunan, pilih la tarikh lain. Cuma sehari sahaja. Bukan setiap hari nak berhimpun.
 
Ada juga yang kata, himpun ni buang masa, xde faedah. Ada cerita pasal macam mana seorang peserta berborak mengenai Islam dengan seorang tourist di Masjid Negara? Kebetulan budak tu sertai HKR, dan dia berpeluang berbincang mengenai Islam dengan seorang tourist Kristian yang mendalami Bidang Islam. Dah dapat peluang dia nak berdakwah dan kembalikan semula tourist tersebut kepada Islam.
 
Still ada yang kata himpunan ni xde faedah. Dialog yang sama juga masa Tanah Melayu nak merdeka, bukan 100% sokong. ada yang xnak sebab pada mereka, British akan pertahankan Tanah Melayu pada masa tu. End up? British tinggalkan Tanah Melayu, sambil bawak lari segala hasil bumi. Dan tak mustahil benda yang sama akan berlaku jika PR dapat tadbir Putrajaya... Pemimpin2 kaya akan keluar bersama-sama kekayaan selama 55 tahun mereka kumpul.
 
Open your mind, pilihanraya setiap 5 tahun. Kalau selepas 5 tahun, negara masih umbang ambing, pilihlah untuk tukar lagi. Negara maju bertukar kerajaan setiap 5 tahun. Kenapa? Setiap kali tukar pemimpin, perasaan tamak tu masih belum berleluasa. Dan setiap kali tukar pemimpin, akan ada idea baru untuk negara. Negara kita semakin lama, yang kaya bertambah kaya, yang miskin makin ditekan. Face it. That's reality di Malaysia sekarang. Pada gua, 55 tahun sudah terlalu lama...
 
MERDEKA RAKYAT!

 

No comments: