Thursday, 10 January 2013

Gua dan Movie : Upside Down


Kali ni gua nak review movie Upside Down. Movie ni mengisahkan mengenai satu dunia di mana terdapat dua golongan. Satu golongan di atas dan satu lagi di bawah, dan kedua2nya dihubungkan melalui satu bangunan sahaja.


Cerita ni bermula semasa Adam masih kecil, since dia anak yatim piatu, dia selalu ke rumah sedara dia dan kutip madu lebah. Dan di situ juga Adam bertemu Eden, seorang gadis dari dunia atas. Hubungan mereka terputus dan setelah beberapa tahun, Adam terlihat Eden yang disangkakan telah mati akibat terjatuh. Dan oleh sebab kemalangan itu, Eden telah kehilangan memori bertemu dengan Adam.
 

Sejak terlihat Eden didalam TV, Adam berusaha untuk bertemu kembali dengan Eden. Salah satu cara ialah dengan memohon pekerjaan di satu-satunya bangunan yang menghubungkan dunia atas dan bawah. Oleh sebab tarikan graviti antara mereka berbeza, Adam terpaksa bahayakan diri sendiri untuk bertemu Eden.


Panjang pulak gua nak review. Papehal pun, pada gua, movie ni so-so. Macam cerita In Time yang Justin Timberlake berlakon tu. And yes, it's a love story. Memang betul2 love story. And start dari perhubungan Adam dan Eden, perhubungan di antara kedua-dua dunia mula berkembang. Satu scene yang gua minat ialah scene Adam terjun ke dalam laut dunia atas, dan jatuh ke dunia bawah. Kalau scene tu diorang guna camera view filem Spiderman, memang akan jadi lagi menarik.
 

3 comments:

Sab Buenoo said...

ala awat tak kasi habis je cite.

hihi.

Anonymous said...

[url=http://www.ralphlaurenhomeen.co.uk/]ralph lauren uk[/url] ywrvu [url=http://www.ralphlaurenhomeen.co.uk/]ralph lauren polo[/url] rxxvq [url=http://www.bercrombieoutleten.co.uk/]abercrombie[/url] egdlc [url=http://www.thomassabobraceleten.co.uk/]thomas sabo charms[/url] qyahn

phat_lee said...

sab buenoo ~ kena pergi tgk sendiri la... hahaha...