Wednesday, 21 November 2012

The real terrorist....

 
This is the real terrorist...
Lanun...
Pembunuh wanita dan kanak2...
But still, masih boleh megah menipu dunia...

 
Sama-sama kita berdoa...
Agar rakyat Palestin mendapat keamanan...
Kemenangan...
Dan Syahid mempertahankan Islam...
 
Dunia maju kebanyakannya percaya lakonan Israel...
Gua harap negara kita tak termasuk dalam golongan sekutu Zionist...
Bersama kita doakan kemenangan...
Amin~
 

Gua dan Movie : Brave

 
 
 
Last week gua and Cik Nila layan movie animasi Brave. Itupun beli Astro punya sebab dah lama tak tengok wayang. Lepak rumah je pun sambil lipat baju. Hehehehe...
 
Cerita Brave ni mengisahkan pasal seorang puteri, Merida yang dipaksa kahwin oleh mak dia, iaitu Queen Elinor sementara ayah dia, King Fergus dari kumpulan DunBroch sekadar mengikut sahaja. Kisah bertempat di Scotland, dan bermula semasa Merida masih kecil. Masa tu Merida tengah training memanah bersama kedua parents bila seekor beruang jadian bernama Mor'du datang menyerang. King Fergus kehilangan sebelah kaki sebab berlawan dengan Mor'du dan mula dari situ, beliau berdendam dengan Mor'du.
 

Gua dan Lagu : Led Zeppelin - D'yer Mak'er



Ohh oh oh oh ohh ohh
You don't have to go-oh oh oh ohh ohh,
You don't have to go-oh oh oh ahh ahh,
You don't have to go...

Ayy ay ay ay ay ayy
All those tears I cry ay ay ay ayy,
All those tears I cry oh oh ahh ayy,
Baby please don't go...

When I read the letter that you wrote me
It made me mad, mad, mad.
When I read the words that it told me
It made me sad, sad, sad.
But I still love you so,
I can't let you go,
I love you
Ooh baby I love you-eah.

Monday, 12 November 2012

Gua dan Lagu : Limp Bizkit - Nookie




I came into this world as a reject
Look into these eyes
Then you'll see the size of these flames
Dwellin on the past
Its burnin' up my brain
Everyone that burns has to learn from the pain
Hey I think about the day
My girlie ran away with my pay
When fellas come to play
No she stuck with my homeez that she fucked
And I'm just a sucker with a lump in my throat

Tuesday, 6 November 2012

Gua dan movie : Ted

Semalam, memandangkan hujan lebat dan jalan sesak, lepas gua pick up Cik Nila, terus kami ke KLCC. Buang masa sambil tengok wayang dan dinner. Movie yang dipilih adalah movie yang memang gua nak tengok, iaitu movie TED.
 
 
 
Movie ni mengisahkan pasal persahabatan di antara seorang kanak2 bernama John Bennett (Mark Wahlberg) yang berhajat supaya patung beruang yang di hadiahkan oleh parents dia sempena Krismas, hidup dan menjadi seekor seorang sahabat sejati. Selepas 27 tahun, perhubungan di antara Ted dan John semakin akrab dan dalam masa yang sama John bercinta dengan Lori Collins (Mila Kunis).
 

Monday, 5 November 2012

Gua dan blog...

Simple post je. Sekarang ni gua ada 3 blog. Yang ni adalah yang first. Mostly dalam blog ni gua banyak bebel about music, life, movie...
 
Ni my 2nd blog... www.ainics.blogspot.com . Yang ni 100% on automotive. Yeah. Walaupun kelulusan study aku xde usik bidang automotive.
 
And sekarang ada tambahan. Since gua dah jadi ejen ni, gua bukak la satu lagi blog khas untuk Takaful. Kot2 lu orang nak faham lebih lagi, sila2 la jenguk blog gua di http://getakaful4u.blogspot.com/ . Baru je start. Hehehe...
 
Sila la lawat ketiga2 blog gua dan komen la mana yang boleh. Chalioo...