Thursday, 25 October 2012

Bumi bergelap pada Disember 2012?


Pihak NASA menjangkakan akan berlaku fenomena bumi akan gelap selama 3 hari iaitu bermula pada 23, 24 dan 25 Disember 2012. Apakah ini satu bencana atau anugerah? Entah benar atau ke tidak hanyalah jangkaan manusia sahaja.Para Saintis NASA menjangkakan perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bermula pada 23 Disember 2012 bukanlah akan berakhirnya usia dunia, tapi ini adalah “Penyejajaran Alam Semesta“, di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus untuk pertama kalinya.
 
Bumi akan bertukar tempat dari dimensi ke 3 ke dimensi 0, lalu bertukar lagi ke dimensi ke 4.Semasa proses pertukaran ini, seluruh alam akan menghadapi perubahan besar, dan kita akan melihat dunia yang baru (Dark of the Earth). Dunia gelap tanpa sinar, tanpa cahaya matahari.Semasa kejadian ini berlaku, bersedialah, ketenangan amatlah diperlukan, saling berhubung antara satu sama lain, berdoa, dan terus berdoa.
 

Beristirehatlah di rumah selama 3 hari tu. Banyak perbahasan tentang apa yang akan terjadi 3 hari tersebut tapi ramai yang tidak percaya. Gini je lah!, kita tunggu dan lihat je lah nanti pada 23, 24 dan 24 Disember 2012 tu, ni hanyalah jangkaan atau ramalan manusia je, tak pasti. Tapi kalau benar-benar terjadi, sekurang-kurang kita dah tahu dan bersedia menghadapi dunia baru selama 3 hari tu nanti.
 
 
Benda ni dah banyak masuk dalam blog2 and also jadi topik perbincangan. Well, masa gua dapat tau pasal benda ni, gua try cari kat internet, and as usual, hoax jek. Benda ni pada gua, permainan orang2 yang nak buat orang lain panic. Lebih2 lagi bila dapat dari Facebook. Yakin la kiamat tu akan berlaku, tanda-tanda tu memang dah ada, cuma masa bila, kita tak boleh ramal. The best thing? Be prepared, not for December (kalau lu orang percaya), tapi prepare for the future.
 
 

2 comments:

Anonymous said...

It will be a bitterly cold winter night in the northern hemisphere. Presumably, a very cold summer night in Australia or, by contrast, a torrid night. The wind will howl and roar. Lightning and thunderbolts of an unprecedented magnitude will strike the earth. The whole earth will shake, heavenly bodies will be disturbed – this will be the beginning of the Three Days. Every demon will be released from Hell and will be allowed to roam the earth. Terrifying apparitions will take place. Many will die from sheer fright. Fire will rain forth from the sky, all large cities will be destroyed, poisonous gases will fill the air, cries and lamentations everywhere. The unbelievers will burn in the open like withered grass. The entire earth will be afflicted. Then it will become dark for three days as it did in the days of Moses.[4]

Anonymous said...

The Three Days of Darkness is a tradition within Catholicism which recalls the plague of Moses against Egypt.[1] Just as God punished the idolatrous Egyptians during the days of Moses with Ten Plagues including the "three days of darkness," so also, at the end of time will God will punish the entire world with "three days of darkness." The theory holds that the entire earth will be enveloped by perfect darkness lasting the span of three days and three nights. The only light that will be seen during these three days will come from blessed candles. Catholic visionaries agree that the faithful should stay within their homes during this plague of darkness as most of the earth's inhabitant shall die.