Friday, 6 July 2012

Gua dan vacation : Sabah bah EP6 @ 24/5/12

Okies boyas and gals, this is the last chapter of my honeymoon with Cik Nila. Pagi tu flight kami jam 11.30 pagi, tiket MAS sebab beli masa discount. Dapat la 2 orang return tiket dengan harga RM600. Pagi tu kami siap2, dan breakfast kat hotel dengan penuh kelayuan.

Lupa plak, pagi tu gua melutut kat toilet bowl. Muntah x hingat, xde la banyak, tapi sampai kosong perut pun ada gak. Lagipun gua duk terasa nak muntah dari malam, so pagi tu terus je paksa keluar. Terjelepuk la jugak gua kejap. Hehehehe...dah berapa lama x muntah.

Time breakfast, gua x makan sangat. Hilang selera sebab penat x hilang lagi. Lepas tu mula la rasa pening2 sikit. Tapi gagahkan jugak makan bubur kosong dengan teh o panas. Lepas breakfast, kami terus ke airport. Sebelum tu dah deal dengan sorang pakcik teksi masa balik dari dinner malam semalam.


And hari tu kami dah jadi robocop. Sampaikan kat KKIA pun jalan yang ada mendaki sikit pun dah start komplen. Hahahaha... Then naik flight, gua dalam flight tido jek. Sampaikan Cik Nila tegur sebab x makan dalam flight. Hehehhe... Itu first time gua flat sampai xleh nak buat apa.

Sampai KLIA, parents gua tolong amik, and dari dalam kereta dah nampak diorang senyum. Gelakkan gua dengan Cik Nila. Hehehehe...

Total belanja untuk ke Mount KK?

Pakej                            = RM750 perpax, so dah RM1500
Flight                           = RM600 utk return ticket MAS
Sewa Kereta                = RM160 utk 2 hari / RM80 sehari. Itupun Kelisa jek.
Tune Hotel                  = RM150 untuk 2 malam.
The Palace Hotel         = RM200 per night (beli coupon Group on jek)
Belanja lain                 = x kira, ikut duit lu orang la...

oya, kalau lu orang berminat nak cari pasal dengan Mount KK, email la person ni. Gua pun memang deal dengan dia jek...hani_nj@hotmail.com .

Kalau nak panjat, sila la train fitness lu orang seawal yang boleh. Gua dengan Cik Nila kurang disiplin, so 2 minggu nak panjat baru push fitness.

Well, that's all pasal honeymoon kami. Actually banyak lagi lokasi kami bercuti, perhaps later post gua akan cerita. Adios Amigos!

muka si penat... 

ni la yang pegang Mount Kinabalu sekarang. 

dia pun penat..hehehe.. 

The Palace Kota Kinabalu... 

naik kapalterobang...yey! 

nak balik Semenanjung dah... 

masa ni dah sampai KLIA...


p/s : one thing for sure, vacation kali ni memang cabaran as husband and wife. hehehe...

No comments: