Friday, 11 May 2012

Gua dan Pasar Malam Taman Maluri...

Sekarang gua dah menetap di Taman Maluri, Kampung Pandan bersama isteri gua, Cik Nila. And yes, sebelum kahwin lagi, gua dah rajin ke pasar malam Taman Maluri ni, setiap hari rabu malam. Usually, gua beli nasi kerabu dengan ikan bakar je untuk dinner, cuma kali ni, gua nak kenalkan (konon) Murtabak Langkawi.
Murtabak ni beza sikit dari murtabak biasa, sebab isi murtabak akan dimasak dahulu, lepas tu baru buat kulit dia. Harga utk dua2 jenis, iaitu ayam dan daging just RM2.50. Murah la kan? Rasa dia memang layan, pada gua, murtabak ni antara yang sedap kat pasar malam tu.hehehe...sekarang Cik Nila pun layan murtabak ni jugak.

Gua dan lagu : Styx - Mr Roboto


Gua dan lagu : Tesla - Love Song


So you think that it's over,
That your love has fin'lly reached the end.
Any time you call, night or day,
I'll be right there for you if you need a friend.

It's gonna take a little time.
Time is sure to mend your broken heart.
Don't you even worry, pretty darlin'.
I know you'll find love again. Yeah.

Love is all around you. Yeah
Love is knockin' outside *YOUR* door.
Waitin' for you is this love made just for two
Keep an open heart and you'll find love again, I know.

Love is all around you.
Love is knockin' outside **YOUR** door.
Waitin' for you is this love made just for two
Keep an open heart and you'll find love again, I know.

Love will find a way.
Darlin', love is gonna find a way,
Find its way back to you.
Love will find a way.
So look around, open your eyes.
Love is gonna find a way.
Love is gonna, love is gonna find a way.
Love will find a way.
Love's gonna find a way back to you, yeah,
I know. I know. I know. I know.

Wednesday, 9 May 2012

Yusoff Jr 5 bersaudara...


gambar ayahanda gua dengan adik beradik dia...

masa perjumpaan tahlil 40 hari pemergian nenda gua...

jarang nak dapat gambar 5 beradik ni bersama-sama...

Tuesday, 8 May 2012

Gua dan jiran...jiran ke?

Salam. Kali ni posting pasal x puas hati dengan orang taman gua. Well, lepas kahwin, gua tinggal di Taman Maluri dengan Cik Nila. And yes, gua mengaku gua orang baru kat kawasan tu. Awal2 dulu memang xde masalah, jiran kiri kanan gua ok, india and melayu.

Cuma lately ni, ada pulak orang taman haprak yang x boleh ditegur. Kalau lu orang diri depan rumah lu orang, then ada orang bawak kereta laju, apa yang lu orang buat? Gua tenung jek kereta tu, dan si haprak ni tetiba datang nak serang gua. Itu kes dulu, gua dah report polis...

Gua bukan jenis dendam dengan orang. Gua bukan jenis simpan lama2. Tapi pagi ni memang petunjuk gua xleh rapat, xleh nampak si haprak ni depan rumah. Pagi tadi, gua nak ke bank,gua selisih dengan dia, gua senyum, sebab pikirkan dia Melayu, gua pun Melayu... gua Islam, dia pun Islam (anggapan). Dah jadi tanggungjawab kita bertegur, senyum kepada orang lain kan? Gua senyum, si haprak ni boleh buat muka kerek. Siap tenung gua lagik...

Ini kali ke dua lepas kejadian dia serang gua. Gua diam dan pendam sebab gua orang baru, Cik Nila dah lama tinggal di Taman Maluri tu, so gua hormat Cik Nila, and gua diamkan jek. Tapi lepas kali ni, gi mampus dengan si haprak tu. Memang gua ada sebut, kalau dia langgar anak2 orang lain depan rumah gua, gua buat bodoh jek. Gua pun ada cakap kat Cik Nila, jangan sampai gua doa dia langgar anak sendiri depan rumah.

Gua boleh hormat orang, gua boleh lupakan benda2 lama. Tapi dengan si haprak ni, memang gua rasa xleh baik. Kalau dia ingat gua takut kat dia, silap la. Dia ingat dia ada contact dalam polis, gua pun ada. Kalau dia serang gua lagi, depan rumah, memang gua bawak masuk court, report polis semua. Kalau dia rasa diri dia bagus, ada orang lagi bagus dari dia...bukan gua nak kata gua bagus, tapi dia belum temu buku dengan ruas.

Dulu gua tegur dia sebab dia drive laju depan rumah gua, dan masa tu gua rasa dia ancam keselamatan rumah gua, sebab in case dia terbabas, rumah gua jadi mangsa. Gua tegur elok2, dia serang gua, dia sound Cik Nila. Memang masa tu kalau Cik Nila x tahan, mungkin gua dah bertumbuk dengan dia.

But then, kalau boleh sabar, gua sabar. Lepas ni kalau dia ada buat muka bangsat depan gua, gua bagi salam jek.Kalau x jawab, lantak dia la. Last word, gi mampos sama dia.

p/s : Perodua Viva biru, IC 820822--598-, Kamarul E**i J**il, No. 33, Jalan Wira *, Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur - ini kereta yang si bangsat ni drive. Kalau ada readers yang kenal dia, nasihatkan dia. Sesama Islam x elok bergaduhkan? Melainkan dia bukan Islam...

Friday, 4 May 2012

Genap 40 hari pemergian nenda...

Salam. Semalam, genap 40 hari pemergian nenda tersayang gua. Rasa sekejap sangat. Sampai sekarang, gua masih teringat gelak tawa nenda bila setiap kali cucu-cucu nakal dia pulang ke kampung. Gua jugak teringat-ingat setiap kali pasar malam hari Khamis di kampung gua, nenda gua akan 'order' burger tanpa sos cili. Gua juga teringat bila kali terakhir gua bergurau rebut makanan dengan nenda gua.

Gua masih ingat gurau nenda gua masa gua dengan Cik Nila balik ke Kelantan awal tahun ni. Nenda sambil terbaring bergurau... 

"Nenek baru nok tarik telingo demo kalu dop kelik Kelate..."

Masa tu nenda gua dah x larat, mata dah x jelas, dan memori nenda gua masa tu dah x berapa sihat. Gua kucup pipi dan dahi nenda, mintak dia tidur dulu...

Dan kali terakhir gua salam dan kucup tangan dan pipi nenda gua, adalah beberapa bulan sebelum pemergiannya. Gua sebak bila teringat balik masa tu. Nenda gua tanya kenapa nak balik awal, lepas tu as usual, dia akan bertanya, bila nak balik Kelantan balik.

"InsyaAllah bilo ado maso nanti Fadli kelik lagi ye nek?"

Beberapa hari sebelum pemergian nenda, gua asyik rasa rindu kat kampung gua. Gua pun ada tanya Cik Nila bila nak road trip lagi. Gua x sangka perasaan tu semua sebab nenda gua dah nak 'pergi'...

bilik arwah nenda gua... kosong sekarang nih... 


rumah nenda gua... 


tempat gua dan adik beradik berguling tiap kali balik Kelantan...


bergambar dengan Cik Nila selepas gua menangis semasa menguruskan jenazah... 



p/s : rindu kat nenek.

Wednesday, 2 May 2012

Gua dan gambar...

well, actually pic ni wife gua, Cik Nila yang snap...
orang tu opis kat level 36, senang la dia nak snap camnih...


pasal ni la gua nak belikan dia DSLR.
antara snap lain dia amik...

 aksi rock gua kat Cameron...tapi ada supik merah plak...

gambar menyelit...

gua dan member opis lama gua duk melayan Needle of Tambun...


pada gua, Cik Nila ni memang banyak kreatif dia...
tapi xleh beat gua punya kreatif guna sudip...
hahahaha...

Only in Kelantan...

Cuba lu orang perati van nih...


tayar dia memang gempak beb... 


yup.van ni guna tayar Kubota.hahahaha...


maybe sebab nak senang nak gerak dalam bendang nanti...