Tuesday, 10 April 2012

Overhaulin' My Firetruck...


Gua jumpa gambar lori bomba shaithon ni kat google. Gua ingatkan truck ni di buat custom, rupa-rupanya memang asal sebuah firetruck lama. Apa yang diorang buat kat truck ni?Well, dilihatkan dalam gambar, rim bapak besar tu satu hal. Yang lagi satu hal, truck ol'skool ni disumbat dengan engine V10 Dodge Viper. Keta ni haaa...

Yang ni rupa truck tu....





And benda ni diorang view kat SEMA Show di US, salah satu heaven bagi para peminat automotif kat sana.Kalau kat Malaysia? KL International Motorshow pun banyak tunjuk kereta2 yang dah ada OTR, cuma ubah sikit2 jek. BORING~

p/s: lagi satu, kalau Autoshow, mesti 90% libatkan ubahsuai model.maksud gua, dari Proton ke Mitsu, dari Perodua ke Daihatsu...xbanyak kreatifnya pun...

No comments: