Wednesday, 21 March 2012

Gua dan result SPM...


so, as we all know, today will be the most horror day kepada semua penunggu result SPM 2011. tapi, lu orang nak seram2 pun x guna, kalau dah prepare awal2, ok la jugak.kalau sebelum exam 24/7 asik dengan Angry Bird, Ipad kejadah, dating macam esok nak mati, so gua sarankan jangan la taruh harapan keajaiban akan berlaku. melainkan lu orang dah prepare, dah buat sebaik mungkin, and tawakal dengan apa keputusan yang keluar. tapi xpe, rezeki ada di mana2. sekarang ni lu orang nak sambung belajar pun senang. tapi kena sedar diri dulu, kalau nak sambung belajar, niat utk perbetul dan perelokkan diri tu, insyaAllah dipermudahkan.

panjang gila gua punya start..hehehe..asal gua nak post pasal cara dapatkan result SPM. tahun ni dah start amik result thru SMS, yang mana gua rasa kurang saspen la kot...


gua ni bukan la nak against teknologi kaw2 punya. cuma gua rasa, untuk dapatkan keputusan SPM ni better biar budak2 tu gi sekolah, amik result. the old school way. sebab apa? pertamanya, pagi2 nak kasi bebudak ni kecut perut dulu (kalau kecut la), gua dulu kecut gak beb. antara kecut yang seram selepas kecut masa nak akad nikah tahun lepas...hehehe...

secondly, kalau bebudak ni gi sekolah, at least diorang jumpa la jugak cikgu2 diorang. kalau berjaya, cikgu happy, kalau x berjaya, cikgu kata cuba lagi. benda2 ni pada gua penting jugak la. lagipun cikgu adalah parents angkat kepada bebudak ni, gua rasa patut share apa2 perasaan masa amik result ni bersama.

third, kalau ke sekolah, bebudak ni boleh jadikan tarikh or situasi hari ni, hari amik result SPM ni satu kenangan. and mana tau 20 years after this date, ada yang jadi bapak/mak, turn anak diorang pulak kecut perut.hehehehe...

fourth, sekolah adalah 2nd home kepada semua orang, termasuk gua. gua rindu dengan Kajang High School beb. sebab after SPM, kalau x amik form 6, lu orang dah xbleh masuk kawasan sekolah sesuka hati lu orang. so, keep this precious moment with your teachers and friends.

fifth, time ni la lu orang nak tgk jantan menangis. kot2 x lulus, gerenti ada yang menangis. kalau pompuan, dia happy pun dia nangis gak.

itu je la kot. memang la sistem amik result thru SMS ni memudahkan. tapi, pada gua, kurang feel.better amik result style lama.

p/s : gua dulu amik result bwk keta. lepas tu bawak diri sebelum kena bebel kat rumah sebab result hampeh. papehal, sekarang gua dah ok. rezeki ada kat mana2. seburuk2 result gua, dapat jugak segulung degree...

5 comments:

cyanamoose said...

phatlee.. sama la kita, result kurang pelangi...tp rasa kita kategori berjaya juga la kan dapat bergambo di twin tower. hehe

phat_lee said...

hahaha...janji ada kenangan kerja dengan Petronas.rindu siot zaman tu...

lambdasp!!n said...

aku lagi la teghuk...langsung tak dak SPM...hohoooho
memang dasar buas nak mapoh...ekke

phat_lee said...

hang xdak SPM akim, tapi ada SRP kan?hahahaha...

lambdasp!!n said...
This comment has been removed by the author.