Wednesday, 15 February 2012

Jerung makan jerung?


Gua dapat news ni dari Yahoo!. Apa citer? citer ni pasal shark eating shark. bukan ada makna apa-apa pun, cuma benda camni kita tak pernah tgk live, cuma tgk kat tv je kan? so kali ni, gambar plak...

yang bughok sket tu, adalah jerung Wobbegongs @ Jerung Karpet, tengah menelan mangsanya iaitu Bamboo Shark. Gambar ini diambil oleh Daniela Ceccarelli. Pada mulanya, beliau hanya perasan badan Bamboo Shark itu sahaja, tetapi bila dah dekat, baru la dia perasan ada lagi seekor yang tengah berusaha menelan.

Seperti kebanyakan ular, jerung Wobbegongs ni boleh mengubah kedudukan rahangnya supaya boleh menelan mangsa yang lebih besar dari mulutnya...cool rite?

p/s : gua memang kagum tgk ikan2 nih...

2 comments:

Najwa Aiman said...

Wa ingat tadi citer pasal dua ahli politik yang bongok... Ekekekekeke...

phat_lee said...

Dua ahli politik bongok yang mana?ramai ni...yang kata x salah celebrate valentine ada, yang ternak lembu kat kondo Singapore pun ada...

mana satu da?