Wednesday, 8 February 2012

Gua punya kucing kena culik...




Gambar kat atas ni adalah gambar kucing kitorang yang hilang semalam. Gua bagi nama Broadband. And dia ni memang kucing yang special. Gua bengang + sedih. Sedih sebab gua and Ms. Nila sayang sangat kat dua beradik nih.Gua sedih sebab since semalam, si Blackie jadi macam x betul sebab Broadband x balik, sampaikan si Blackie ikut perangai si Broadband, and tido dekat port yang Broadband selalu lepak...

Gua jugak sedih bila malam tadi and pagi tadi Ms. Nila menangis mintak gua cari si Broadband. Sampaikan dia xnk mkn. Sedih punya pasal...

And gua bengang pulak, kalau betul orang lain sebat @ curik kucing gua. Kucing gua pakai collar, bukan togel camtu jek. Memang dasar pencuri. Nak bela kucing jadi cantik and sihat x mampu, ko curik kucing gua yang kitorang dah bela elok2. Memang gua doa sapa yang curik tu, satu family takkan aman sampai sudah.

Dalam kepala gua asik pikir worse thing yang boleh jadi pada Broadband, tapi gua xnak pikirkan sangat...

p/s : gua and Ms.Nila dah anggap diorang ni budak2 dalam rumah kitorang. Bukan setakat pets, tapi dah jadi macam family.Imagine la kalau all of the sudden one of your family members lesap macam tu jek...

2 comments:

cyana said...

iskh... jahatnya. semua nk curi, tak cukup harta benda kucing pun nk kebas.. apa jenis punya pencuri. kesian ko and wife.. bila kucing sakit pun dah risau inikan pula hilang dari pandangan mata. hmm

phat_lee said...

hahaha...hari ni dah happy sebab dia dah balik ke pangkuan keluarga..hehehe...