Thursday, 9 February 2012

Gua dan Kereta - Proton baru...


Gua minat kereta, itu rasa setiap posting gua dah bagitau kan?hehehe... walaupun kereta local made sekalipun, gua tetap nak tengok and feel sendiri. Maybe sebab gua appreciate automotive, kan?

Neway, Proton sedang menyiapkan ahli keluarga baru diorang, sebuah model sedan... ni rupa curi-curi dia...



model ini dikeluarkan selepas Proton melancarkan Proton Exora terbaru, iaitu Proton Exora Bold, dengan engine 1.6 Campro dengan Low Pressure Turbo, dan juga gearbox CVT. Kalau ikut cakap-cakap, Proton model baru ni pun akan menggunakan enjin yang sama...

Menurut blog Che Det, yang dah test drive kereta ni kat Proton Test Track, dia berpuas hati, and kat bawah ni adalah explanation pasal Proton baru nih dalam blog Che Det...

1. The other day I test drove their latest model on the test track at Shah Alam. I can verify and assure Proton customers and Malaysians generally that this new model can match any of the Japanese or European quality cars. It was such a pleasure to drive. A foreign friend who knows cars, tested the car and says it is up to the standard of the up-market cars from Europe.

2. This car uses hot press steel body which is stronger than cold press. It has a 1.6 liter turbocharged engine equal to a 2.0 liter engine power. The engine complies with Euro-five standards.

3. A whole list of feature has been incorporated. This includes Vehicle Seek Lamp, Wiper Auto Speed, Auto side door folding mirror, Push Button Start / Stop, Sensors for Automatic Wiper and Headlamp and GPS Antenna for Navigation System.

4. Additionally it has Impact Sensing Door Lock, Continuous Variable Transmission, Security Alarm System, Immobiliser and Central Locking.

5. The automatic version has Shift Lever with Tiptronic Mode and Paddle Shifter on Steering Wheel for seven gear changes. ABS to prevent skidding and BA (Brake Assist) to increase brake pedal force.

6. There are many others features which enhances the performance of the engine and driveability of the car.

7. There will be several models with less features than I describe. But they are all superior to the other Proton cars.

8. Naturally the price would be higher though probable cheaper than imports with similar features and quality.

9. I believe this is a great car and Proton can be proud of it. Malaysians can be proud of it too. The extra Ringgit you have to spend will be worth it.

10. The car will be available in three months time.

Well, dalam sepanjang-panjang penulisan beliau, yang paling aku nampak ialah nombor 10 tu...means kereta tu bakal keluar dalam pertengahan tahun nih...can't wait maaa...

p/s : baru curik2 gambar depan and belakang je...interior x dapat lagik...

1 comment:

Anonymous said...

Je viens d'acheter un nouvel ordinateur et que vous souhaitez les mêmes paramètres que j'ai sur mon autre ordinateur. Comment puis-je m'y prendre? La seule chose que je veux changer dans firefox sur mon nouvel ordinateur, c'est quand je tape un site Web dans la barre d'adresse, je voudrais qu'il montre mon histoire au lieu de mes favoris. Je l'ai changé avant, mais je ne me souviens pas ce que j'ai fait ..