Friday, 24 February 2012

Gua dan DVD : Remember The Titans


Kali ni gua nak story pasal movie DVD yang gua tengah nak mencari. Memang la boleh download, tapi itu kalau ada kemudahan. Gua bukan boleh download kat opis, kat rumah lagi la.huhuu... papehal pun, kali ni, movie Remember The Titans yang gua nak post.


Filem ni adalah based on true story pasal perkauman pada tahun 70's dulu. Cerita ni pasal sebuah sekolah yang menjadi sekolah pertama menerima pelajar kulit hitam dan menjadi pasukan American Football sekolah pertama yang mana playernya bercampur tidak kira warna kulit. Even coach pun ada dua orang. Yang gua minat pasal cerita ni ialah bagaimana diorang selesaikan konflik, and macam mana pelajar kulit hitam dengan orang putih ni bonding menjadi lebih dari kawan.

Movie ni xde dalam simpanan gua, so gua harap dapat la beli and buat koleksi. sekarang ni gerai lanun DVD banyak cerita2 baru, nak cari yang lama agak payah sket. tapi xpe, mudah.my kan ada...hehehe...

p/s : ni baru satu..banyak lagi dalam list nih...

No comments: