Monday, 30 January 2012

Quotation of the day...


What's broken in America is not our people. It's our politics, and what we need in Washington is a government that's humbler.

Rick Perry, announcing that he is ending his bid for the Republican presidential nomination.


p/s : bila agak orang Malaysia nak sedar benda camnih ek???

The Ship That Would Not Die.


Macam Titanic la plak tajuk dia. Cuma untuk kapal Titanic tu, diorang kata Titanic adalah kapal yang tidak akan karam, tapi apa yang jadi?hehhe...kali ni gua nak share pasal kapal perang US nih... Nama kapal pemusnah ni ialah USS Laffey, dibina pada tahun 1943. Ni picture masa memula USS Laffey ni memulakan tugas.


Kenapa USS Laffey ni digelar 'The Ship That Would Not Die"? Well, peristiwa terjadi pada March 1945 di Okinawa, semasa Perang Dunia Ke Dua. Pada masa itu, sebanyak 50 kapal terbang pejuang Jepun menyerang, dan ada juga yang merempuh kapal ini. Seramai 103 orang telah terkorban ketika kapal ini di bom sebanyak empat kali, dan dirempuh oleh 5 buah kapal terbang kamikaze Jepun.

USS Laffey ini juga merupakan satu-satunya kapal perang Amerika yang berjaya mengharungi detik sejarah dunia semasa peperangan di Atlantik, iaitu semasa D-Day. Kapal perang ini berjaya mengharungi serangan dari pihak Jerman dan Jepun, dan dengan kos pembaikan sebanyak USD 9 juta, USS Laffey kini menjadi monumen penting di Amerika...



p/s : info ni gua dapat dari Yahoo.com...

Fenomena Ustaz Azhar Idrus...



gambar ni BUKAN gua snap. ada dalam internet... tapi gua nak tunjukkan betapa ramai umat yang join dengar ceramah UAI di Masjid Negeri Shah Alam, Selangor.

p/s: ramai gua tgk budak2 muda yang gi dengar ceramah dia nih....

Friday, 27 January 2012

Honda City For Sale.


Salam guys... been a while since my last post, kan? well, pic for my wedding pun belum siap lagi, so gua post kali ni pasal nak membantu abang gua. Dia akan berpindah ke Sudan selama 3 tahun, so dia nak jual Honda City Idsi dia.


Salam,

I'm planning to sell off my ride. The info are as follows;

Honda City 1.5 (A) i-DSI

Year made 2007 (latest facelift before current City)

7 speed CVT auto transmission

Standard condition, except for sport rim change, exhaust tailpipe trim and tint fitment Well periodic maintained Price - RM54,999 negotiable

For further info or to view the car, please feel free to contact myself at 012-3100644 (Isba). Photos also attached herewith.


Gua nak beli pun, kereta Myvi wife gua dah bayar RM500+... then keta gua lagi, RM300...huhuhu...

p/s : further info, call je abang gua...

Tuesday, 17 January 2012

Gaji sudah masyuk...

sekali gaji masuk sebelum 20hb...masak gua nak tunggu gaji bulan 2 camni..huhuhuhu....papehal pun, layan jek.hehehe...

Friday, 13 January 2012

Harga makanan di KL...

nasik separuh + sayur kailan + ikan keli (setengah) masak lemak + air suam = RM6.00








....deHELL?

Friday, 6 January 2012

It's a brand New Year...

Assalamualaikum guys. It's been a while kan gua x mem'blog'? Bukan apa, hujung tahun lepas adalah tempoh busy gua. Dengan majlis nikah gua pada 17/12/2011, dan majlis persandingan gua dengan Cik Puan Nila on 24th December 2011 plak. Memang hectic jugak la hujung tahun gua...

Anyway, bercerita pasal tahun yang serba baru ni, gua bukan la fanatik menunggu detik jam 12, tak kisah la sama ada New Year atau Merdeka. Tapi tahun lepas gua ada gak la berazam, and yes, azam gua tahun lalu dapat gak gua capai...tamatkan zaman bujang.hehehe...

And untuk tahun ni pulak, gua berazam dan berdoa agar gua and wife dapat seorang anak, dan juga beli sebuah rumah. Sekarang ni gua tinggal dengan wife gua kat rumah tinggalan parents wife gua. And gua dah discuss dengan Cik Puan Nila, nak jadikan rumah tu rumah berkumpul adik beradik wife gua, and tambah lagi satu azam tahun ni ialah, membeli sebuah rumah...

Selama gua hidup ni, selalunya azam memain jek, nak kurus la, nak kaya la...tapi start dari last year, memang gua dah plan nak kawin dalam tahun 2011 gak, and itu yang gua dapat. Tahun ni, dua azam besar gua adalah mendapat anak dan membeli rumah...walaupun akan ada orang kata "eleh, dua jek?", bukan senang beb nak dapat dua tu. Semua tu rezeki dari Allah, tapi kita kena berusaha lebih untuk mendapatkan rezeki tu.

Papehal, x lambat untuk gua wish lu orang, Happy New Year 2012...

Tuesday, 3 January 2012

Sedikit picture wedding gua @ Dewan Banquet UPM...

gua malas nak tulis panjang lebar.nnt2 masa rajin baru gua tulis...