Tuesday, 19 July 2011

SB1ヤマトシビック VS B110アドバンサニー


mesti korang x paham kan apa yang tertulis kat title tu? aku pun bukan reti, just yang pasti ada perkataan SB1 Honda Civic vs B110 Datsun...maybe Cik Nila bleh translate???


link ni aku amik dari member aku. actually dia pun merisik dari youtube gak. hehehe...papehal pun, ini la rupa race tahun 70'an dulu. and yes, dua2 model ni adalah model top jugak dalam scene race Jepun. yang aku tau, Honda Civic dalam video ni guna enjin yang asalnya 1.2cc, tapi confirm dah rebore dan di mod sepenuhnya kepada racing spec...

hasilnya??? about 180hp dalam sebuah kereta comel yang berat x sampai 1000kg. Power to weight ratio yang agak resakse pada aku...hehehe...

p/s : sampai sekarang aku masih menghargai kereta-kereta lama...

No comments: