Sunday, 24 July 2011

Result : Singapore (5) vs Malaysia (3)...


Malam tadi, 23/7/2011, Harimau Malaya tewas kepada The Lions Singapura dengan jumlah jaringan 5 -3 ... entah mana silapnya malam tadi, gua tgk pun frustrated. tapi perjuangan masih belum selesai... next game akan berlangsung di negara kita pulak...


Gua bukan pakar bolasepak, tapi bila tgk game tadi, gua frust betul dengan defend and goalkeeper Harimau Malaya punya performance. seriously frustrated. imagine The Lions dapat score 4 gol sebelum tamat separuh masa pertama. perlu di ingat, player The Lions ada yang berumur 41 tahun, and yes, dia berjaya score dalam game malam tadi.

Gua frust dengan semua persembahan malam tadi. maybe la, sebab padang tiruan pun satu hal. bola akan jadi lebih laju berbanding main atas padang rumput. tapi tu bukan alasan bila keeper mcm x berusaha langsung utk save bola. gua tgk masa 2nd and 3rd goal tu. frust beb...huhuhu...

lagi satu yang mungkin punca, ialah so called 'Awang Import' The Lions... sekali diorang body contact, player Harimau Malaya dah macam kena langgar dengan kereta...

papehal pun, kita masih ada peluang..tapi dengan keputusan 5-3 ni, kita kena menang di tempat sendiri dengan score 2-0, atau 3-1, atau seberapa banyak yang boleh, as long beza jumlah gol dalam game tu x kurang dari 2...

come on Harimau Malaya!!! please jangan hampakan harapan penyokong nak tgk kenapa Harimau Malaya wajar digeruni semula di Asia...

p/s : Malaysia ~ Tanah Tumpahnya Darahku...

No comments: