Sunday, 17 July 2011

Malaysia vs BPL Big Four.


Yeah ~ aku tau Harimau Malaya kalah dengan dua2 team besar BPL, iaitu Arsenal(4-0) and Liverpool(6-3). and yes, aku a bit frustrated dengan result dua2 game. aku x dapat tgk both game tapi bila tgk kat Youtube, memang patut la defend Harimau Malaya kena hukum. Bak kata member aku, Ahmad Syah, player kita terlalu respect kepada team lawan. and yes, sebab xnak injured pun ye gak memandangkan Harimau Malaya akan bertemu The Lions Sabtu ni, 23 Julai kat Singapore untuk perlawanan Kelayakan Piala Dunia Zon Asia... anyway, bawah ni adalah score-score game Harimau Malaya vs Liverpool..


pada aku, team kita bagi gol mudah to Liverpool tu... aku percaya kalau la friendly ni buat lepas kelayakan lawan The Lions, aku rasa result will be better than both games...lagipun setakat friendly jek. at least Rajagobal nampak tang mana yang still kena improve. kena fikir positif la kan?

masa lawan Arsenal pun, yang aku tgk, keeper paling lemah, second to blame ialah defend. pada aku wing Harimau Malaya dah ada improvement. tapi siapa la saya nak komen lelebih pasal bola ni kan? zaman sekolah dulu pun sepak bola pun kantoi...hehehe...

papehal pun, Sabtu ni aku rasa nak pakai baju kuning. aku percaya Harimau Malaya bleh baham The Lions walaupun Singapore main psycho...main kat stadium kecik yang bleh muat 6000 penonton, 4500 adalah penyokong Singapore sebab tiket untuk org luar setakat 1500 je dia bagi...

oya, game semalam sama macam masa team kita against Arsenal. semalam Stadium Nasional da jadi macam Anfield, semuanya merah jek...memang ada yang akan cakap, "diorg datang sekali sekala, y not kitorang pakai je jersi merah," it's all about moral support la dude...kita sebagai penyokong ni jadi player ke-12 dalam game2 camnih... aku tgk Safee Sali pun xtau nak celebrate goal dia kat area mana sebab tgk semua merah... kalau aku pun aku lari tgh padang jek...

papehal pun aku percaya Harimau Malaya akan bangkit lawan musuh ketat kita...kena ingat, Singapore main dengan player import, sama macam Indonesia import si Gonzales tu. kita je still 100% Malaysian...

p/s : win or loose, aku still berbangga dengan skuad Harimau Malaya... satu2nya wakil Asia Tenggara untuk Olympic 2012 pun kita gak...hopefully lepas ni lagi banyak la international friendly...

No comments: