Friday, 24 June 2011

Sultan Kelantan's Walk With Me - M5...


Talking about Sultan Berjiwa Rakyat? well, i guess the new Sultan Kelantan will be the best example, an educated, down to earth Sultan, Sultan Muhammad ke-5 or M5...memang kena dengan event yang dia anjurkan, Walk With Me - M5... M5 tu represent diri baginda Sultan. event ni took place kat Stadium Muhammad ke - 4, Kota Bharu, Kelantan on the 3rd till 5th June 2011...


berapa ramai yang datang? x ramai, ada la dalam 21,111 orang peserta amik bahagian berjalan dengan baginda Sultan. pada aku, memang ini la ciri sebenar pemimpin berjiwa rakyat. even baginda bahasakan diri sendiri 'saya' instead of using 'beta'...sentiasa berjubah putih, simple. and kalau korang ada dapat email pasal baginda g solat dengan drive sendiri, xde bodyguard, masjid tu dekat umah nenek aku la tu. hehehe...neway, back to the topic, malas nak tulis, sila tgk pic nih...





tu antara gambar yang aku dapat amik dari internet...hehehe...papehal pun, walaupun dalam IC aku state ******-02-****, aku bangga dengan adanya Sultan mcm Baginda Sultan M5...


p/s : even masa final Piala FA Kelantan vs Terengganu pun dia pakai jersi biasa jek...hehehe...cool~


No comments: