Saturday, 4 June 2011

Movie : Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides

Last week, aku n Cik Nila g layan movie nih, Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides. aku dah lama x follow but still bleh ikut la watak2 yang ada dalam movie nih...


kali ni, citer lanun ni mengisahkan pasal The Fountain of Youth, yang mana sesiapa yang minum air dari fountain ni, orang tu akan kekal muda. cuma kalau nak minum air ni, kena guna cawan yang special and also setitik air mata duyung.


so the hunt for the fountain pun bermula...kebanyakan watak dalam movie sebelum ni ada. Captain Jack Sparrow, Captain Barbossa, Captain Blackbeard... movie ni start dengan Jack Sparrow g selamatkan kawan dia dari kena hukum gantung, sebab disalah anggap sebagai Jack Sparrow. mula dari situ, diorang jumpa si Barbossa yang dah x jadi lanun, instead kerja dengan golongan di raja yang nakkan hidup kekal, tapi tujuan utama Barbossa ialah bunuh Blackbeard sebab Blackbeard dengan kuasa dia, dia kurung kapal Black Pearl dalam botol and sebabkan Barbossa hilang sebelah kaki dia...


and also yang mencari Fountain of Youth adalah armada dari Sepanyol, tapi dengan tujuan lain, bukan untuk hidup lama...


movie pada kali ini kurang sikit action comedy dia...maybe sebab movie ni pasal mencari, bukan merampas macam 1st movie Pirates of the Caribbean : Curse of the Black Pearl. anyway, aku still enjoy tgk movie ni...dengan lagak Johnny Depp jadi Captain Jack Sparrow, memang layan...aku jugak suka idea dalam movie ni pasal ikan duyung. and masa diorang umpan ikan duyung tu memang scene yang agak cool...ikan duyung ganas beb!


pada sesiapa yang dari dulu ikut movie ni, g tgk, sebab memang berbaloi. and cerita dia x perlukan sangat korang pikir mana datang watak2 yang lain.


p/s : tengah cari masa nak layan Kungfu Panda 2 nih...yahaa!!!


No comments: