Monday, 23 May 2011

Sebikut Macaroon?


Last week, aku and Cik Nila sesaja nak try sebikut yang ramai orang cakap best...biskut Macaroon ni hah...


terus terang aku cakap, i'm not a fan to this kind of a food...actually both of us. Cik Nila takyah citer la...betul frust lepas beli sebikut nih...aku xtau pun sebikut ni wujud, tapi sebab Cik Nila duk citer kengkawan kat opis dia asik beli, and duk cakap sedap la apa bagai... pastu member baik Cik Nila pun sibuk duk mencari sebikut nih. so kitorang pun beli...


dengan berbayarkan RM18 untuk 6 bijik sebikut ni, sebelum makan kitorang agak excited la...sekali kunyah, muka dah berubah...baru telan sebijik, aku rasa macam nak kena potong kaki...nahai punya manis. ntah mana punya lidah ntah bebudak yang kata sebikut ni sedap...tapi ye la, taste orang lain-lain...


kena pulak dengan harga 6 ketul biskut yang bersamaan dengan sebijik burger Carl's Junior, kitorang memang teramat laa frust dengan sebikut nih...indah khabar dari rupa. pada aku, sebabkan bekerja kat area2 yang agak elit ni membuatkan orang sibuk nak cari makanan yang harga boleh cover makanan2 dibawah sekali hidang...


nasik putih 2 pinggan + telur bungkus + daging masak merah + tomyam campur + kangkung goreng belacan x termasuk air...


rasa dia pulak? manis yang amat. sampaikan aku rasa sesapa yang sugar dalam badan dia kategori sihat, makan benda ni terus kena amik insulin...teramat laaa manis...aku sampai pening2 sket sebab sugar naik mendadak...adeh la...terus teguk air mineral je pastu...


macam aku cakap tadi, rata-rata sanggup beli sebikut ni pun mungkin sebab ego..ye la, kawan lain mampu beli, xkan awok x mampu beli...pastu mesti jenis dialog di bawah nih...


"ko makan apa tgh hari tadi?" soal A..


"aku makan Macaroon jek," jawab B...


"perghhh...class la ko makan Macaroon," ujar A dan C serentak dan nak kawan dengan B...


pada yang taste macam aku, jenis lepak gerai burger, beli bekpes tepi2 jalan, dinasihatkan jangan makan mende ni...nnt korang menyesal. tapi kalau nak jugak, sila laa...lain org lain taste...aku n Cik Nila dah janji xnak beli dah...


p/s : lepas ni aku nak makan sebikut kering dengan kopi o suam jek...lagi puas...


3 comments:

yaya+frdz+auf said...

weh, macaroons tu mmg manis gilak. macam tertumpah gula. aku pon tak tahu nape dia femes semacam. tapi colour dia macam menariks je kan. hehehe

Nino said...

Menyampah gile! rasa nak lempar je..

phat_lee said...

yaya+frdz+auf ~ itu first n last kitorang makan...xleh blah...harapkan kaler je la...

awk ~ xpe, da makan, da kuar balik da pun...xyah beli lagi dah...hehehe...