Tuesday, 11 January 2011

Perdana V6 Replacement...

Dari title tu, ni bukan Proton Perdana baru yek...ini adalah Nissan Fuga, kereta yang bakal menggantikan kereta rasmi kerajaan nanti...lawa kan?



spec kereta ni? yang aku tau kereta ni CBU, means complete built unit la...sebijik sebijon masuk dari Japan...and lagi satu, kereta ni 2.5cc V6...platform dari Nissan Skyline...of course la kereta ni lagi mahal dari kereta Proton, Honda Accord, Toyota Camry hatta Hyundai Sonata sekalipun...

the best part is, diorang umum nak beli kereta ni time orang ramai tengah tertekan dengan harga barang2 asas makin naik nih...

p/s : harga makin naik, and gomen suruh kita kurangkan penggunaan barang2 yang naik harga nih... satu perkataan je yang aku leh kata pasal diorg...simple word... KEJI~

8 comments:

khayalkhayal said...

Lu salah eja, beb. Sebenarnya "KEJAM". Lu rasa-rasa dari hasil kereingat dan penat lelah selama setahun siapa dia orang dapat duit tu?

Fie-Nuts said...

OOhhh cantiknya.

Fie-Nuts said...

Fadli, how do you put that reaction thing at the bottom of your post? Sila tunjuk ajar sikit..

phat_lee said...

dzam ~ itu teka teki ke tu?hehehe...

along ~ cantik...harga pun cantek jugak...hehehe...

phat_lee said...

along ~ you mean reaction yang tulis music, others what so ever kat bawah tu yek? every new post akan ada satu text area bwh tempat kita type in post tu...just type kat situ, then dia jadi permanent.

fie-nuts said...

ye ke..I can't see it punNN!

phat_lee said...

along ~ haiya...susah mau tunjuk kat cni....hehehe...

afni+hafiz=dani said...

diorg ni mmg tiap2 tahun tuka keta rasmi ke?menyampah =|