Wednesday, 26 January 2011

....dan mereka mula bersuara pasal agama...

assalamualaikum... lama dah x update blog yang x ramai reader nih...hehehe... arinih bukan nak cakap pasal apa, just benda-benda yang riuh masa nak Pilihanraya Kecil Tenang nih...BN diwakili oleh Mohd Azahar Ibrahim and PAS pulak letak Normala Sudirman sebagai calon...
tapi yang aku nak tulis-tulis ni bukan pasal pilihanraya tu sangat pun. ni pasal orang bukan Islam yang nak menunjuk pandai pasal agama Islam. bukan pasal apa, pasal MCA exploit hal bersalam...
semuanya sebab Normala Sudirman pakai glove, and also tidak bersalam dengan lelaki...bukan tidak mahu yek, tidak bersalam...which mean benda tu terpaksa sebab agama ISLAM... and benda ni dipertikaikan oleh Chua Soi Lek, pelakon popular Malaysia tidak lama dulu (tahun lepas rasanya)...
mana orang-orang UMNO yang dikatakan berjuang demi bangsa dan agama? mana pergi ulamak-ulamak di Jabatan Perdana Menteri masa Chua Soi Lek buat komen pasal hal salam nih? kot ye pun nak menang pilihanraya, perjuangkanlah ISLAM dulu...walaupun berbeza politik, ISLAM tu satu jek...
hal yang sama masa Kerajaan Pakatan Selangor nak buat undang-undang melarang orang ISLAM bekerja kat kedai-kedai arak, kilang judi apekebenda lagi...kalau UMNO perjuangkan bangsa and agama, kenapa x sokong benda nih? untuk masa depan MELAYU & ISLAM jugak yang kerja tempat-tempat nih...
Kerajaan Pakatan Selangor nak serahkan kuasa memilih kepada Sultan pun orang UMNO kata derhaka pada Sultan... udah-udah la PHD tu...kita ni MELAYU...ISLAM...semua bersaudara...dengan orang Indonesia kita mengaku serumpun, yang tinggal satu negeri ni xnak mengaku pulak???
papehal pun, aku harap orang-orang Tenang buat pilihan yang tepat...aku x kenal siapa Azahar, siapa Normala...kalau rasa PAS okey, undilah PAS...kalau UMNO korang rasa ok, x korupsi, x amalkan kronisme, and lain dari ahli UMNO yang lain, sila lah...untuk masa depan korang jugak...
p/s : sejak bila ada akta yang membolehkan isteri-isteri menteri boleh wakili Menteri untuk jumpa Menteri negara lain ek? aku rasa diorang bukan tau tugas...berjalan je tau la...

No comments: