Friday, 24 December 2010

Saya ada Diploma dalam Memandu Bas...

diorg buat perangai dah...
"pastikan ada diploma untuk jadi bus driver,"
kalau saya ada diploma, saya lagi rela kerja jadi kerani...
duduk di opis, relax, buat keje, buat OT...
dapat gaji pun ok...
please la...
it's all about attitude...
belajar tinggi mana pun, kalau perangai buruk, idup x lama jugak...
kadang2 terpikir, siapa la jadi penasihat menteri2 ni ek?
cakap diorg tu filter x?
ada tgk dulu x kot2 ada usik sensitiviti orang lain?
nak kena ada diploma untuk bawak bas?
kami yang SPM x lepas ni nak keje apa?
kalau da semuanya pentingkan "on paper basis??
pandang keliling la encik2 politician...
nak orang hormat, senang hati...
rerajin la turun padang..
jangan turun majlis formal jek...
it's all about attitude...
ada PHd pun, Penuh Hasad Dengki....
x guna jugak...
ada butul???

2 comments:

khayalkhayal said...

Tu bukan Ph.D Penyakit Hasad Dengki tu... tu Ph.D Permanent Head Damage tu...

Nino said...

"Politik-action lebih" ni nak tunjuk pandai la tu.. sudahnya dpt la setepek "Bodoh" dari org ramai..

attitude la dei~ attitude lg penting.. (emosi)