Thursday, 9 December 2010

Ronin day out..Putrajaya.

Last week Sunday, aku dengan bebudak Kelab Kereta Lama dijemput untuk join Karnival Konsumer Malaysia punya Autoshow...aku start keluar rumah dalam kul 9, sebab nak konvoi kul 9.30 kat Petronas LDP tuh...
konvoi gerak dalam pukul 10 la jugak sebab Presiden Kelab x jumpa Petronas tu...punya la besaq...hehhe...panjang jugak la konvoi kali ni...kat bawah ni pic masa kitorang sampai kat Putrajaya...

lepas da berapa lama x join konvoi, akhirnya Ronin leh keluar...kitorang sampai Putrajaya dalam kul 1030 jugak la...konvoi slow jek, bawak dalam 80 km/h...sebab takut lane konvoi terputus plak...kalau konvoi 5 - 6 bijik kereta, xpe la..ini saja da dalam 15 bijik keta...
kali ni, Ronin dapat member baru...Honda Accord 4 pintu...enjin semua standard, but condition better than Ronin la...hehehe...
selalu KKL park keta main redah jek...tapi kali ni nak ikut model kereta pulak...adeh la..time ni disisihkan sebab yang banyak kereta Toyota and Datsun, tapi apa dehal..kita join jek...janji lama...hehehe...so Ronin pun lepak la sebelah kawan baru nih...hehehe...
aku bagitau Cik Nila, member aku yang SyukLambda tu da jual kereta Mitsu Lambda dia, and dia beli pulak kereta yang kat bawah ni...Toyota Cressida...adeh la...antara kereta yang aku nak nih...huhuhu...geram la plak tgk kereta nih...
bawah ni lak gambar Mr. President dengan gelpren dia...aku and member aku sibuk nak buat photobomb...hehehe...scene ni masa KKL buat kecoh time balik..hehehe...
sebelum balik tu, sementara tunggu barang-barang yang "dijanjikan" oleh organizer tu, kitorang piknik la kat tgh2 jalan Putrajaya tu...penat berdiri and berpanas...so lepak je la...sampai Penguatkuasa datang tapi x buat kacau pun...kitorang bentang tikar pastu lepak reramai...rasa gambar ni ada masuk majalah Kereta kot...hehehe...
ni plak antara kereta-kereta autoshow tu...kereta yang sama jek...huhuhuhu....

kitorang frust jugak dengan event ni. sebab goodies and khemah yang urusetia janjikan tu xde...yang ada t-shirt and sijil autoshow...memang makan duit la kot organizer nih...huhuhuhu...papehal pun, lepas ni kalau ada function, insyaallah aku join...bawak Cik Nila skali...hehehe....
p/s : total kereta dari Kelab Kereta Lama & Ol'Skool ada la dalam 47 bijik kereta. lepas kitorang balik, event ni da x penuh...hehhe...nasib laa...iklan pun xde..hehehe...

2 comments:

encik cool said...

bumper depan kereta honda hitam pakai bumper apa ek??

phat_lee said...

yang tu x sure la plak tuan. rasa family accord jugak tu...