Wednesday, 22 December 2010

Movie : Hantu Kak Limah Balik Rumah

Last two weeks, Khamis, aku, Cik Nila and kawan kitorang si PaliDET g melayan bowling kat OU. Tengah otw ke sana, tetiba teringat yang cerita brother Tempurung Pecah ni baru kuar on that day. So elok sampai, kitorang beli tiket, show 930...for the time being tu, layan bowling dulu. abis bowling, kitorang ke wayang plak, layan citer nih.
citer HKLBR ni adalah sambungan dari cerita Zomba Kampung Pisang, tapi dengan kes yang lain. Kes pasal Kak Limah yang katanya da mati tapi kelibat dia sering nampak kat rumah dia, yakni sebelah umah si Usin ( Awie ) yang balik ke Kampung Pisang lepas berapa lama bekerja kat Singapura.
Kepada peminat cerita2 Brother Mamat Khalid, citer ni pengubat cerita Estet. and yes, lagi gamat dari Zombie Kampung Pisang cerita nih...simple, lawak gila babs...and paling penting, sinis mak aih...hehehe...
aku nak cerita pasal HKLBR ni lelebih pun, rasa baik korang tengok sendiri la... berbaloi dengan harga tiket dia. daripada korang abis duit tgk citer Twilight tu...hehehe...
and dari cerita ni, aku start gila dengan lagu Rahim Maarof - Cinta Kristal...dalam citer ni x silap aku Rahim Maarof yang layan solo gitar time Awie nyanyi...memang meremang bulu roma dengar solo dia...perghh....
fyi, aku layan cerita ni dua kali dah...and yes, aku still bantai gelak. ini antara movie Melayu yang pada aku betul berbaloi. selama ni mana pernah aku tengok citer Melayu sampai 2 kali...hehehe...
papehal pun, aku harap Brother Mamat Khalid n the geng akan terus buat cerita...even member aku yang rasanya langsung x tgk wayang Melayu, pun boleh g tgk...and dia sendiri kata berbaloi tgk utk fun...itu ayat orang yang kata Tron : Legacy dissapointed movie tu..hehehe..

mana laaa diorang ni x tgk cerita aku....

3 comments:

Teddy said...

citer nie mmg best giler beb!~

khayalkhayal said...

Suke bebenor Bang Mamat ni ngambik Awie berlakon... pe ke heinye?

phat_lee said...

teddy ~ layan dua kali pun gelak lagik....

dzam ~ hehehe...dia nak tunjuk lelaki yang selalu jadi hero macho leh jadi hero biasa2 jek...