Friday, 19 November 2010

Sepuluh tanda kita dah tua~

1. Dulu kalau nak membaca, dari jauh dah boleh nampak..sekarang dekat-dekat tak nampak, kena jauh-jauh sikit.
2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh boleh straight masuk...sekarang kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas, baru masuk.
3. Dulu masa tidur menghadap muka, rapat-rapat...sekarang berlaga punggung pun dah kira rapat dah.
4. Dulu pergi memana bawak minyak wangi...dalam kereta ke dalam beg ke...sekarang, bawak minyak angin jek...
5. Dulu kalau keluar mesti pakai baju yang sama..sama design, warna, logo, brand...sekarang ni asalkan pakai baju, udah lee...
6. Dulu kalau nak g memana sanggup je tunggu bini gosok tudung, siap2 apa semua...sekarang ni suruh pakai yang wrinkle free jek...
7. Dulu sanggup je jalan berbatu-batu teman shopping, sekarang ni tunggu dalam kereta, pastu SMS, "Lama lagi ke?" atau "Apa lagi yang you cari nih?"
8. Dulu, hebat...sebulan sampai 12 kali...sekarang nak dapat 12 bulan sekali pun kira beruntung dah.
9. Dulu menunggu dah keras, sekarang menunggu nak keras.
10. Dulu isteri tidor pakai shorts, suruh bukak, jangan pakai apa-apa, sekarang isteri pakai kemban pun disuruh pakai senonoh sikit.
p/s : jangan marah, ini dapat dari email member opis lama aku...hehehe...

3 comments:

khayalkhayal said...

Ni 10 tanda dah tua atau tanda dah lama sangat kahwin?

cyanamoose said...

wey.. tajuk yg lebih sesuai aku rasa BERCINTA: DULU DAN SEKARANG.. ahaks

phat_lee said...

dzam ~ memana pun buleh maa...

cyana ~ hahaha...yeke?hehehe...