Wednesday, 15 September 2010

Kereta Lama...

Macam yang aku cerita dulu, aku join Kelab Kereta Lama @ KKL... dia punya link nih haa... www.keretalama.com . aku suka join kelab ni sebab diorg memang jenis technical geek. bukan jenis yang "nak kuat, masuk turbo," kind a guy...diorg ni prefer DIY, contoh mcm swap carburator, solex, webber, pointer utk adjust timing pun diorg ada...hehehe... dengan diorg jgk la aku ingat balik camna sedap guna carb, camna leh setting engine sampai xde bunyi or gegar langsung.


dalam forum ni ada satu ruangan bahagian "Kereta Saya", yang mana owner kereta update kan apa yang diorg buat dengan kereta2 diorg...aku suka part ni...kereta gambar kat atas ni adalah salah sorg clubbers punya kereta. kena scrap, tapi barang2 yang boleh guna dia amik, masuk dalam kereta baru dia. Kereta Datsun 160J SSS...gambar bawah ni masa kereta dia kena gangbang body...




and paling aku geram, tengokkan rim dia nih...bibir tebhal ala2 negro dah...mesti kena simpan dalam umah kalau x esoknya kereta atas bata..


and kat bawah ni plak adalah hasil dia...memang overhaulin' la kereta nih...lampu tu pun rare tu. kalau dentum, mintak carikkan sampai dapat. lampu ronin aku pun belakang da RM400...isk2...


memang aku suka tgk org restore balik kereta2 lama nih...sebab kalau mod pun, lain dari yang lain...and lagi satu, main kereta lama ni kena sabar banyak...nak harapkan dapat kereta yang problem free, xde la...kalau free2 dapat problem, yang tu ada la...hehehe...

p/s : nak buat jgk ronin tu...once da dapat document, baru bleh tukar benda2 wajib lain...huhuhu...

No comments: