Wednesday, 29 September 2010

Gelaran kat kereta...

Assalamualaikum.... memandangkan aku baru setel buat artikel, so ni adalah tulisan sesaja jek. (mcm la sebelum ni x mengarut)... jom kita borak pasal nama atau gelaran manja (kalau manja la) kat kereta kita.
Start dengan kereta yang aku guna...dulu masa baru kerja, aku guna Kenari ayahanda aku...so, amik short form jek...aku panggil dia Ken... lepas tu, aku dapat pulak kereta Honda Accord dari pakcik aku. Masa aku amik kereta tu, memang mcm xde tuan. korang leh tengok kat post aku yang lama-lama punya...aku namakan Accord ni Ronin...Ronin dalam bahasa Japan ialah Samurai yang tak bertuan. Kenapa samurai? belum coba belum tau...hehehe...sekarang, aku drive Iswara colour silver. oleh sebab iswara aku xleh nak laju mana, so aku panggil dia SiTot...short form dari Silver Tortoise @ nama kelab malam dalam cerita P/ramlee pun ye gak..hehehe...
Then abang-abang aku pulak. Abang aku yang sulung panggil kereta Satria kaler itam mati dia Vatshu The Black Knight...and abang aku yang nombor 3 plak, panggil Honda City dia Ceed...dulu panggil CT. hehehe...
Cik Nila pulak panggil kereta Myvi itam dia Momo...bukan from Italy, Momo lahir kat Malaysia jek. and kembar x serupa aku kat IWK dulu, incik PaliDET panggil kereta dia Bobo...kalau cousin aku yang kat Japan tau ada nama Bobo, mesti dia bantai gelak...hahaha...and lagi sorg member aku kat IWK, encik Faizul plak gelar Proton Gen2 dia Jenny...kata aritu nak repair skirt Jenny...hehehe...
Kat opis aku sekarang ni pun ada gak member yang bagi nama kat kereta dia. Member opis merangkap member kolej aku dulu, si Puan Cyana pulak, kereta dia dipanggil Blackie...sebab kaler itam kot. hehehe...
p/s : momotet, sitotet....hahahaha...

4 comments:

cyanamoose said...

uik...ramai gak yg bg kereta nama manja ek? hehe. si jijon pun ade Mek Nab.. syg mengalahkan gf gitu.. hehe

otak3suku said...

auuww...nama panjang atau dlm surat beranak yakni geran "Wan Shamilah Dasuki" [WSD]nama gelaran barula 'Meknab'..!

phat_lee said...

sapa ada keta nama Mak Neng? hehehe...

jijo @ WSD = Wan Shamilah Dasuki?

keta aku WKV = Wan Khatijah Veera...hahaha...

phat_lee said...
This comment has been removed by the author.