Thursday, 29 July 2010

Old Skool Limo...

Rasa da lama aku x update blog nih...bukan apa, pc kat opis x support...huhuhu...masalah network pun ye gak...so arinih aku nak update sket...ni salah satu ol'skool limo...honda accord limo yooo~

kereta ni adalah accord 1st gen..and ni plak gambar dalaman dia...look at the phone!


ni plak ruang belakang dia...


aku pernah naik kereta jenis ni masa abang ngah aku masuk UiTM dungun dulu, member ayah aku punya...and caya atau tak, kereta ni boleh outmeter dengan 5 orang naik... meter abis 160kmh, and yes, still boleh tekan. suspension dia time tu pun boleh tahan comfort, apatah lagi untuk limo ni kan?hehehe...

Wednesday, 21 July 2010

Idea for Mr.Ronin...

Semalam aku masuk dalam forum AccordBuruk, saja nak cari idea utk Mr.Ronin aku tuh..so jumpa la nih...contoh paling dekat, and yes, apa yang aku nak buat, memang mamat ni da buat...hehehe...ni keta dia...

apa yang aku nak buat? macam dia buat, lining pintu buang, A Pillar cat itam, cermin belakang and tepi belakang tinted itam, wiper belakang buang, and tambahan, smoke kan lampu belakang. sekarang pun aku tengah berkira-kira nak masuk side mirror fender tu, sebab side mirror yang aku letak sekarang ni view x wide, x best...dapat side mirror fender tu, memang aku cat flat black, and body plak antara color nih....

candy apple red

...atau yang nih....

candy blood red...

simple jek idea aku...tapi kos la...sekarang ni aku tengah berkira-kira nak masukkan Mr. Ronin ke Playhouse Garage, buat body yakni scrap cat lama, buang karat and sembur cat baru. Plan jugak nak seal off memana lubang yang x guna...tapi kena pelan2 kayuh la...hehehe...aku dapat idea color dari ni la...

p/s : kalau civic 1st gen, color green candy da buat keta tu nampak green goblin...

Thursday, 15 July 2010

Sorry...

No, no, I didn't wanna make you cry
Look into my eyes
They would let you know
No, no, I didn't wanna say
Good-bye
Listen to my heart
It would tell you more
I call you in my dreams And you come back to me
I feel so sorry
I lose my senses
Please forgive me
No, I never wanna let you go
I feel so sorry
No more kisses
Please forgive me
No, I'm never gonna let you go
No, no I didn't wanna put you down
A part of me is bleeding
Fighting with the past
No, no, you didn't mean to run away
I'll be your one to play
Nothing more to say
I call you
in my dreams
And you
Come back to me
I feel so sorry
I lose my senses
Please forgive me
No, I never wanna let you go
I feel so sorry
No more kisses
Please forgive me
No, I'm never gonna let you go
We'll leave it all behind
The reckless fool me
The touching it
Let it in your dreams
And start it all again

Blast From The Past...

aku tangah surf Facebook kejap and aku jumpa member aku upload gambar2 sejarah nih..hehehe..gelak balik bila tengok picture nih...start dengan kat bawah nih...tahun 2003, open house umah member aku...


yup, time ni aku baru pakai spec, and aku x suka..huhuhu...rasa x selesa jek. time ni fellowship tengah kuat lagi dengan geng2 KHS...and picture yang ni plak time aku tengah ketagih aktiviti masuk hutan, panjat gunung...dulu la, sekarang ni xdok dah...

time ni aku tengah study lepas SPM. memang every semester break kitorang akan buat gathering. kalau xde plan camping pun, just lepak kedai mamak, open 5-6 table, duduk reramai sampai kul 2-3 pagi...sebab susah nak jumpa. skg ni lagi la susah, sebab memasing da ada komitmen dengan family...tapi yang paling prehistoric ialah gambar nih...

yeszaaaa!!!! pic ni time aku form 2, tahun 1997...yup, 13 tahun yang lepas. time ni rambut belah tengah, keras sebab pakai jel bebanyak. and dalam pic tu, aku antara yang x pakai tai..hehehe...memang memory gila kat sekolah nih...best memory ever. xde politik, xde rasa petrol naik, xde rasa gawat ekonomi...hehehe...

p/s : what past is past, but keep it for the future...

Monday, 12 July 2010

Kereta-kereta parents aku dedulu...

salam! kali ni aku nak cerita pasal kereta-kereta lama yang parents aku pernah guna (setau aku la) start dengan nih...ayah aku terus beli kereta Eropah nih...Austin Morris..ini je gambar yang aku jumpa...

time ni family aku tinggal kat Kedah...ayahanda aku jadi polis bahagian narkotik kat sana. feymes jugak la dia kat Kedah and Perlis. lepas kereta ni, ayahanda aku beli kereta Japan-made plak...Datsun SSS. nombor plate keta tu sampai skg ingat, KC 8200...ni contoh kereta tu.tapi parents aku beli yang 4 pintu la...

aku minat kereta ni. sejak akhir-akhir ni bila start join Kelab Kereta Lama (KKL)...and kalau dapat, memang aku akan buat camnih...

spec keta ni? yang aku tau kereta ni twin carburator. pada zaman dia, memang antara kereta sport la jugak. ayah aku pernah cerita, masa guna Datsun nih, dia pernah drive dari Kedah ke Kuala Lumpur, time tu highway xde lagi, travel dalam masa 4 jam. well, ayah aku polis trafik, so dia praktik kan ilmu dia la,kan? hehehe...lepas Datsun SSS ni, ayah aku beli plak kereta kebal buatan Sweden. sebab anak da 4 nak masuk 5 time tu, so ayah aku beli la kereta nih...Volvo 144 Deluxe (bumper besar)...

aku ingat lagi kereta ni. memang best la sebab kereta ni luas, aku selalu duduk kat tempat kaki (time tu aku kecik lagik) and kereta ni la yang di buat balik Kelantan time raya...sampai tahun 20++ ayah aku jual kereta ni. memang kereta ni terbaik. pernah aku drive keta ni lepas SPM, angkut 6 org kengkawan aku...and bonet kereta ni luas...setakat mayat nak sumbat 4 orang dewasa, memang boleh la..hehehehe...kalau bwk kereta ni kat KL, memang orang x berani nak rapat. cuba korang tengok bumper dia camna punya besar. tapi sebab maintenance dia and juga bodyparts payah, ayahanda aku jual. lagi pun time tu kereta banyak kat umah aku. time ni jugak mak aku belikan kereta cumel nih...

Honda Civic tapi yang dua pintu. kereta ni beli sebab economical. time tu ayah aku study kat UIA, amik Degree in Law. kereta ni asal kaler putih, lepas tu kitorang cat merah. time kaler merah asik kena dentum jek, so aku and abg aku buat surprise kat parents aku masa dia suruh hantar cat kereta. aku and abang aku pakat cat warna yellow lemon. and time tu kaler kuning ni kira warna pelik la sebab teksi je guna...sekali lepas tu ada jgk pengikut..hahaha..

itu antara kereta2 lama parents aku. and masa tu pun ayah aku beli Toyota Corona TT141...there's one time, ada 3 kereta yang simpan kat rumah. time tu ayah aku beli Kenari, and abang2 aku start beli kereta sendiri. aku time tu naik bas, xpun bawak Kenari sebab ayah aku dapat kereta company. time tu, ada 6 @ 7 bijik gak la kereta kat umah aku...huhuhu...

aku post cerita ni sebab aku teringat (teracun pun ye jugak) sebab member KKL aku nak carik Civic 1st gen CVCC...hehehe...kot2 dapat yang RS punya, memang rare species la...

and sekarang, aku memang minat kereta lama. kalau classic, ada la jgk minat, just classic ni lagi mahal dari kereta lama. Datsun 120Y pun kira kereta lama gak..hehehe...

p/s : ada orang tanya Ronin aku tu for sale ke atau x, kalau sold, aku cari Datsun SSS atau Civic 1st gen...sebelum dapat Ronin memang aku da tgk2 Datsun SSS da...

Friday, 9 July 2010

Movie Marathon

Hujung bulan lepas aku ngn Cik Nila amik coti and kitorang layan movie the whole day...wahahaha...lepas je setel bank pasal loan keta, aku pun drive ke umah CikNila..and kitorang terus ke MidValley...dapat parking, terus g ke kaunter tiket, hangkut sekali 3 show...

cerita yang aku tgk?? ni haa...

and cerita-cerita yang kitorang tgk tu memang x menghampakan...Toy Story memang agak sedih, The Karate Kid lak memang best dari yang asal, and Killers lak memang layan gelak. Total of 6 hours la layan movie arituh... The Karate Kid yang paling lama, 2 jam lebih gak...

Hujung bulan ni pun kitorang plan nak marathon lagik nih...kena pilih and susun movie elok2, kalau dapat kuar panggung, masuk balik untuk next show...macam haritu, elok kitorang nak tgk 2nd show, Q kat kaunter tiket da panjang...sib baik beli 3 skali harung...hehehehe...

p/s : looking forward to watch Predator nih...huhuhu...

Friday, 2 July 2010