Tuesday, 8 June 2010

World War 2 in Kuala Lumpur...

aku tengah surf internet, saja tengok gambar-gambar masa perang dunia ke 2 dulu. and aku jumpa gambar-gambar nih. and yes, pic ni ialah Kuala Lumpur time perang dulu...


selalunya aku just tgk dalam wayang je pasal keadaan sekeliling time perang, and x sangka pulak KL pun kena effect yang sama...can't imagine kereta kebal tembak bangunan2 yang ada dalam KL...and this is why sejarah ni penting,kan?

p/s : hopefully Malaysia maintain aman camnih...x sanggup rasanya nak tgk kemusnahan sebab perang nih...

3 comments:

khayalkhayal said...

Walasweh! Gambar first tu... ada orang cedera ke haper tuh?

Kat mana lu tengok gambar-gambar ni semua? Bagi URL pls... TQ.

phat_lee said...

gambar2 ni x banyak...tapi aku dapat pun dekat google...cari je world war 2 in KL...

xamel1975 said...

Japanese nye kete kebal kecik je. Banyak guna masa perang dlm hutan. Try google Ha-Go dgn Chi-Ha. Besar2 kete sedan je.

Tak tau la kalau2 ada bangkai kete kebal tu.