Tuesday, 8 June 2010

Lagenda Syaiton Punya Budak!!!

Last Friday, after office, aku n Cik Nila g ke Pavillion, dengan harapan dapat tengok cerita Killers, udahnya, sampai panggung lewat sikit, yang ada show paling awal pun ialah Lagenda Budak Setan...





so tanpa rasa serba salah and yakin dan jitu, kitorang pun beli tiket untuk cerita ni dengan harga RM13.00...gila babi mahal...kitorang masuk la ke house yang berkenaan...kitorang pilih seat yang agak tengah and memang dua seat tu jek position paling best buat masa tu...but sadly, sepanjang sejam setengah tengok cerita tu, aku x enjoy langsung, terima kasih kepada couple yang duduk sebelah aku, and group bebudak musibat yang duduk kat sebelah Cik Nila...kalau da x faham cerita, diam-diam je udah la...ini siap bertekak dengan member-member...


"eh? diorang da kawin ke?", soal mangkuk pompuan 1...


"dah la..tu dia panggil abang," jawap mangkok pompuan 2


" ha'ah la da kawin...", sambung lagi dua orang mangkok jamban pecah...


itu yang sebelah Cik Nila, aku pun boleh dengar...yang sebelah aku plak...


" la, kenapa dia kawin jugak??!!" pompuan tanya kat bf..


" dia kawin sebab bla..bla...bla..." jawapan jujur dari bf kesayangan dia panjang lebar...


sorry to say, ini adalah antara reason kenapa aku xnak tengok filem Melayu... kalau nak tengok pun, aku tengok cerita yang x ada or kurang lawak bodoh, and yes, aku memang suka tengok cerita-cerita Afdlin Shauki, Mamat Khalid...sebab director ni ada penonton and peminat yang tersendiri, and aku berani jamin yang penonton filem ni pun bukan dari golongan mat-mat rempit sempit otak tu...

and situation kitorang malam tu dalam panggung, sama macam tgk wayang dikelilingi non educated, no respect kind a people...dulu masa aku tgk Terminator Salvation pun jadi benda yang sama. Mamat 3 ekor sebelah aku siap cerita sejarah terminator, dari yang 1st sampai ke T3...macam sial...

please la, orang lain pun nak tgk wayang jugak, and orang lain pun bayar amount yang sama jugak macam korang. jangan rasa diri tu taiko, aritu kalau aku sound bebudak jongos tu, aku rasa orang2 lain dalam panggung tu pun sokong. silap2 jadi macam iklan DG, taiko kena belasah...

and pasal cerita yang kitorang tengok? dari 5 bintang, aku bagi 2 ekor binatang jek, lembu dengan kambing...sebab? ntah la...cerita dia x se tragis novel...and pelakon yang paling menjadi pun dalam cerita tu, Que Haidar...my personal view, mak kepada Ayu pun diorang bagi kepada pelakon yang x kena...tapi itu just my view la...

neway, benda yang jadi kat kitorang masa tgk Lagenda Budak Setan (aku tukar to Setan Punya Budak, khas untuk bebudak yang kecoh tu) buatkan aku and Cik Nila xnak tengok cerita Melayu genre ni lagi dah...kalau nak tengok sangat pun, hujung2 show jek..time cerita tu da lapuk...betul frustrated dengan benda yang jadi... so kalau korang nak tgk jugak, baik baca dulu novel dia, sebelum korang kena sound ketepek...


p/s : lepas ni confirm aku nak tgk cerita Melayu pun, cerita yang orang-orang camni xde...

2 comments:

khayalkhayal said...

Bro... tapi kalau kelaur Untuk Kau Dan Aku the movie kau orang tengok tau... eheks!

phat_lee said...

uiks? novel hang da jadi movie ka? kasi DVD blue ray la...bukan DVD blue, blue ray punya...