Tuesday, 11 May 2010

Ronin Warded...

last two week aku hantar Mr.Ronin aku masuk workshop. sebab xleh start...and keta aku kena tow dari umah sampai ke workshop tu. memula aku and abg aku suspect fuel pump jahanam, tapi lepas pomen aku check, rupa-rupanya master relay da jahanam. lama gak la kereta aku dalam workshop. ni antara pic yang aku snap...

awal operation...

rupa B16A tanpa kepala...heheh...

water pump yang tunggu masa jek...alang-alang terus tukar la...

timing belt baru...

me checking the new lower arm...

Mr.Ronin and Vatshu The Black Knight...keta abang long aku...

flying Ronin!!

the new lower arm...yang lama da longgar...

ni pun nak kena tukar..2 inch maybe??

apa yang aku buat? banyak jugak la...kos semua aku kena dalam RM1500.00 + roadtax & insurance, dalam RM2100.00 jugak la aku perabih dalam bulan nih... apa2 hal pun sekarang kereta aku da sejuk yang amat sangat, aircond da ada da...and also da ada side mirror...hehehe...banyak lagi benda yang nak kena buat kat Ronin ni sebenarnya, tpi aku kena buat slowly la...sebab budget and also saving..huhuhu...

No comments: