Monday, 26 April 2010

Ikhlas Tapi Jauh...


Pebenda nih? semalam aku bwk bonda aku ke Alamanda, Putrajaya. saja jalan g sana sebab dia pun da lama x jalan2...tujuan utama nak g cari Tefal Grill Pan...sampai2 yang tinggal Supor jek...itu pun made in China...huhuhu... so lepas tu kitorang pun pk nak balik je terus tapi singgah sekejap dekat Video Ezy... tgh belek2 cd, aku terjumpa CD yang cover ada tulis perkataan "IKHLAS"... sekali betul daaa...cs nih...

So dengan hidung kembang kempis aku pun amik cd ni dengan harga RM15.90...apasal aku amik jugak? sebab da lama aku cari cd ni....sebab apa aku cari cd ni? nak kata lagu2 dia sedap2, xde la sangat. tapi sebab memori kot... dulu family aku ada kaset lagu nih. tapi korang pempaham la kalau kaset. senang rosak.

album ni hasil dari Roslan Aziz Production a.k.a R.A.P Artist...antara yang ada dalam album nih? Zainal Abidin, Afdlin Shauki...yup...Afdlin Shauki yek...Shiela Majid, Amir Yussof, Zubir Ali and also Azman Warren. semua artis hujung 80'an and awal 90'an. kira time aku sekolah rendah la..zaman berus gigi kat sekolah tepi longkang reramai...

and semalam memang aku tersenyum sebab dapat jugak aku grab CD nih. aku rasa x ramai yang tau pasal album ni kan? hehehe...

4 comments:

Nino said...

amboi la.. sempat shopping ek? mau dengar jgk.. please convert to MP3 please.. hehe

phat_lee said...

cd ada dalam ken...nanti kasi dengar yek?

khayalkhayal said...

Aku tau pasal album ni. Tapi lagu Ikhlas Tapi Jauh tu, aku lebih suka versi solo Zainal dalam album Hijau.

phat_lee said...

aku dengar Ikhlas Tapi Jauh version ni dulu baru solo Zainal Abidin...muzik dia yang buat layan tu...