Wednesday, 17 March 2010

Terliur pulak...


For the past few days ni aku sakit mulut...gusi to be precise...so nak makan pun x berapa nak sangat, so makan nestum and roti jek...tetiba arini terasa nak makan heavy plak malam nih...biasa la...hehehe...

malam ni ada pasar malam dekat area rumah aku...petang ni aku ada main badminton kat Titiwangsa, so memang kena la kan? tengah hari tadi pun aku just minum air soya jek. dalam opis ni sejuk, so ni da start kebulur balik...adeh la...dalam kepala da terbayang-bayang da...


ayam percik

ikan keli percik


rangka ayam goreng tepung

labu masak lemak

kebab ayam




ikan patin masak tempoyak



tapi semua ni just perasaan jek. aku da plan nak beli apa da pun...nak cari ni jek...

nasi kerabu daging bakar...


aku suka nasik kerabu nih. kena pulak kerabu daging bakar yang mana daging tu da perap elok2 sebelum bakar, daging tu pulak x kering sangat..perghh...selalunya kalau aku beli, aku akan mintak ulam lebih, kerisik lebih and budu lebih. biar nasik kurang, tapi perasa lebih, fine with me...hehehe...
tapi yang paling best, makanan yang mak aku masak...the best la. mak aku pun tau anak dia yang sorang ni punya faveret. kalau ikan keli goreng sambal, sambal mesti penuh...kalau ikan talapia plak, dia goreng jek, and separuh badan ikan, part yang ekor tu mesti dia simpan utk aku...hehehehe.... kentang and tempe goreng sambal, pasal masakan mak aku la anak2 dia ni sihat..hehehe...


p/s : makin aku tulis, makin keroncong plak perut nih...adeh la...

5 comments:

Nino said...

lapaaaaaaaaaarrrr... bertukar! menjadi raksasa gorgonn!!

phat_lee said...

tukar la...saya nak makan nasik kerabu jek...hehehe...

khayalkhayal said...

Yang atas kebab ayam tu haper? Water colour ke?

phat_lee said...

liquid paper kot...hehehe...mayonis la tuh...huhuhuu...


apa da water color..

PROJEK KELI KANVAS said...

Salam 1 Malaysia :)...nk tahu info sempoi dan best pasal ikan keli...mai singgah sini
http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/