Monday, 15 March 2010

Ronin Days Out

Semalam, aku dengan bebudak KKLians berkonvoi ke Shah Alam atas invitation pihak Tourism Selangor yang buat Shah Alam Autoshow kat area parking Stadium Shah Alam...Jam 1015 camtu baru aku bergerak ke Shell Tol Batu 3 Shah Alam...gath kat sana dulu sebelum konvoi ke Stadium...huhuhu..panas beb...
Sesampai je kat sana, kitorang park kat luar, sebab bebudak jaga event kata xleh masuk, so set up la banner, susun kereta...time ni da start becak da ketiak...panas wooo..

mesti orang kata kereta2 camni x layak masuk otoso...

then, boleh pulak person incharge yang set kan tempat parking kitorg mintak bawak masuk kereta. sekali park betul sebelah stage...apa lagik, susun dulu. oleh sebab cuaca yang teramatlah terik, elok lepas park kereta, turun tingkap, then mula cari pokok sebab kat stage da penuh...

dalam pukul 4 camtuh, orang da start ramai...biasa la. time ni cuaca x seterik tengah hari...and orang pun just jalan jeling2 jek kat kereta2 KKLians, xde rasa nak tgk lebih2...diorg geli kot tengok kereta2 lama nih...tapi benda jadi best lepas Mr.President KKL suruh bukak bonet..hehehe...time ni kitorg start bukak bonet semua kereta secara paksa...hehehe...

dua kereta ni jek yang bonet bukak ke depan...

don't judge a book by it's cover...

pakcik nyosal jual kereta lamo pakcik...

petang tu dalam kul 5 kitorang pun start kereta memasing sebab nak balik dah...awan dania...eh, awan hujan da mai dah...sebelum tu, kitorang ada buat pesta pantun bunyik kereta..hehehe...layan jek...buat bising sket. and lepas tu member aku ada la main2 keluar api dari ekjos dia...siap lawan2 dengan mamat cina sorang tu..

bila rasa jek minyak nak abis, baru la kitorang gerak..hehehe..Ronin pun keluar jugak suara nyaring dia...walaupun ekzos kecik jek...then start je Mr.President buat aksi "melibas" (baca: wheelspin time corner) depan orang ramai, pengikut2 dia pun follow la skali termasuk aku walaupun setakat spin style budak belajar memandu masa test bukit..hehehe..

yang bestnya bila bawak kereta aku nih, bila x bukak bonet, orang x pandang langsung. tapi lepas je bukak bonet, gila best tgk muka sensorang. sebab kereta aku tukar engine, tapi still guna dashboard and meter asal. dari luar memang x nampak mod. and kereta aku di gelar kereta jahat.huhuhu...oh ye, kitorang dapat goodies bag dari pihak penganjur...

p/s : main kereta lama ni kena banyak sabar beb...tapi bila da setel masalah, memang berbaloi...

3 comments:

zachary said...

bestnye, bila lah aku nak merasa bawak kete olskool..Masalah skang aku takde kete seken gi ulang alik keje...huhuhuhu..

phat_lee said...
This comment has been removed by the author.
phat_lee said...

nak main ol'skool boleh jek. but u have to work hard la..and kena banyak sabar, and poket.hehe..mcm bebudak kelab, most of them guna datsun sebab antara yang save cost...kena minat la baru boleh jadi..