Tuesday, 23 March 2010

Kereta Polis Jepun Buatan Sweden di Malaysia!

Pagi tadi aku ada meeting kat MOA, so on the way balik nak ke kereta aku, tergerak hati la jugak nak tgk kereta ni sebab masa sampai pagi tu aku da nampak kelibat kereta nih. da dekat, baru aku perasan, sekali design kereta polis Jepun...siot jek..

kalau korang perasan brother yang pakai spek tu, kat gambar bawah nih,

memula dia buat bodoh jek. tapi lepas dia tengok aku snap gambar kereta ni, dia terus datang...
brother : buat apa ni?
aku : saja je bang amik gambar, buat koleksi...

brother tu pun aku tau, dia nak snap tapi malu-malu...lantak pi lah...hehehe...neway, ni pic masa dari angle tepi...


kereta ni? Volvo 240 yang aku pasti sesangat da tukar engine kepada RB or 1jz or 2jz...exhaust dia gabak besar. boleh masuk kucing 2 ekor serentak...hehehe...

8 comments:

Nino said...

brother tu mcm antu je.. perhati dari jauh.. hehe

phat_lee said...

hishh...xmoh tegur benda kat belakang tuh...hehehe...

zachary said...

ha'ah konfem injin Nissan, aku kenal kete ni, slalu nampak area umah aku.. pernah skali makan asap dier. Setiap malam dier ada kat mamak dekat BRJ Cheras, Alam Damai.

phat_lee said...

udah di konpom, memang org cheras jugak owner dia...chinese...hehehe...katanya dia memang main drift, and dulu ada lampu polis kat ataih bumbung tu, tapi da bukak...hehehe...

khayalkhayal said...

Instrument semua dalam bahasa Jepun lagi ke?

phat_lee said...

x abeh selongkar la plak...hehehe...

Muhammad Razif said...

mcm kenakl jer...hehehe

Muhammad Razif said...

mcm kenakl jer...hehehe