Tuesday, 2 March 2010

And the memoriy remains~

ini gambar sebelum aku abis zaman blaja..time ni aku tgh buat diploma...diploma IT jek...and kereta tu...itu kereta abg aku yang nombor 3...aku ingat lagi nombor plate dia...WGD1159...kereta yang..perghh...kenapa perghh?
engine ~ 1.6 V6 6A10
transmission ~ manual 5 speed
apa yang best? let just say gear 3 dia boleh sampai 140kmh, gear 4 dia sampai meter stop @ 180kmh-200kmh...and 5th gear? maybe sampai 260kmh.betul ke 260kmh? agak je la sebab masa abis meter gear 4 pun engine baru kat 6000+ RPM, and rev cut dia 8200RPM kalau x silap aku... aku pernah bwk kereta ni pun maybe sampai 220kmh jek...sebab takut cable speedometer snap.

ada one time tu, aku balik from KL nak ke Kajang.. sampai tol area umah aku, aku cruise la dalam 60kmh, ye la..baru lepas bayar tol..then all of the sudden ada bebudak cina dalam sebijik wira ni, memula kat sebelah aku, then bila dia da kedepan sket, dia kuar jari ajak kejar...time tgh gila steering, sahut la...lupa plak.time tu ada satria GTi tgh cruise jugak belakang aku...aku cucuk wira tu dalam 140kmh, lepas dia ke tepi, elok aku tgk belakang, brother GTi tu kat belakang. time tu tekan sampai meter stop, and masa masuk 5th gear la baru dia jarak...perghh...time tu la cecah 220kmh...hehehe...

interior kereta ni? ada la seat camnih...kaler and brand sama dah...

exhaust dia plak camnih...yang bestnya, time idle, bunyik bass, tapi bila tarik, makin tinggi RPM, makin senyap...tu yang orang terkejut bila lalu sebelah tu...hehehe...da la kaler itam, bunyik x kuat, tau2 je da ada kat sebelah...camni ekjos dia...




tapi kereta ni pun x lama dengan abg aku..lepas tu dia beli wira 1.5 UK spec, plate number WGX3210..then Kelisa plak...plate WMU7800...sekarang dia guna Honda CT (Nurhaliza)...lepas ni xtau la..hehehe...

2 comments:

khayalkhayal said...

Walaweh...!!! Ni gambar tak cukup bulu weh...! Ekekekekeke...

phat_lee said...

sebelum join geng bulu...hehehe...