Wednesday, 24 February 2010

Servis 250,000 kilometer...


tgk pic kat atas ni... my Ken buat magic ala-ala apungan David Blaine...hehehe...aku snap gambar ni masa hantar my Ken for service last Sunday...meter kereta ni da clock 250,000 kilometer since 2001...hehehe...


last Sunday aku perabih dalam RM135.00 for Ken. Buat apa? ni list kat bawah nih...


Engine oil

Oil filter

Rear left side bearing

Rear brake drum cover (kot nama dia)


selalunya aku akan beli dulu barang2 sebelum hantar. tapi aritu sebab baru lepas Chinese New Year, so aku guna barang2 workshop jek...

Aku tukar bearing belakang sebab da bunyi kasar gila...takut lak nnt tgh2 layan corner, tayar tanggal...hehhe...and masa tukar bearing tu, mekanik aku tgk cover drum pun kena tukar sebab air masuk...boleh nampak grease dalam tu da jadi warna karat...


hmm...next stop, Ronin engine service...dalam list aku?


~Timing belt

~Engine oil

~Oil filter

~Gasket

~Gearbox oil

~Service throttle body


Budget? dalam RM500.00 jugak la...huhuhu...xpe, janji kereta aku boleh jalan...(wlpun next month road tax Ronin mampuih)

sekadar gambar angan-angan...

No comments: