Tuesday, 2 February 2010

Segan Wak...

siapakah uncle yang penuh bergaya kat atas ni? kalau korang nak tau, dia ni la Ferdinand Porsche... pelopor kereta Porsche tu...and kali ni aku saja je nak blogging pasal Porsche n Waksegan (Volkswagen)... Encik Ferdinand ni telah diarahkan oleh Adolf Hitler pada tahun 1933 untuk buat sebuah kenderaan untuk kegunaan zaman perang German @ Nazi... and dia pun ciptalah sebuah prototype seperti yang di bawah nih...

ini la prototype 1 waksegan oleh Ferdinand Porsche... bila dia tunjukkan kepada Kapitan Adolf Hitler, Encik Hitler ni touch up la sikit menjadi kepada bentuk di bawah...


ya adik kakok, gini la rupa Volkswagen yang cumel2 tu...and ini di touch up oleh Adolf Hitler yang orang kata ganas tu yek... kan ke cumel kereta yang dia buat nih? hehhehhe...Volkswagen ni bermaksud "people's car" dalam bahasa German tuh...
p/s : lepas ni pakat posing mcm uncle kat atas tu utk facebook...lalallaa...

2 comments:

Najwa Aiman said...

Pernah naik keta Wak Segan sahabat aku masa sekolah rendah dulu. Tapi sempit laaa... walaupun untuk budak. Walaupun sempit, tapi seat dia besar dan selesa!

Dan enjin dia kat belakang! Ekekekeke... best! Best!

phat_lee said...

sempit? brapa ramai budak yang naik tu? hang buat mcm iklan Milo Fuze tu memang la sempit..hehehe...wak segan ni leh jalan dalam air woo...ekzos ori dia buatkan dia boleh selamba masuk laut (pengaruh citer Herbie)