Wednesday, 24 February 2010

Kerja, kerja, kerja!!

well, aku baru jek dengar orang komplen lagi pasal aku. adeh la...x sampai setahun nih, da nak bunuh semangat...ampes...
tahun lepas, komplen sebab aku asik MC...padahal ada laa dalam 5 hari...2 hari aku demam, 3 hari sebab mulut aku n tekak aku kena ulser...kalau x boleh MC, buat apa bagi MC tahunan sampai berbelas-belas hari? cuti tahunan lak 20 hari...sib baik dia x cakap aku asik amik cuti...
lepas tu, sebabkan aku ni staff baru, keje orang lain pun aku kena buat. orang lain tu? ngadap komputer, baca paper online...huhuhu...
yang harini aku dengar, pasal aku asik email...kalau x boleh email, xyah bagi email account. aku email pun text...bukan sampai server down sebab hantar email fail besar...and another thing, keje aku semua siap beb... setakat nak amik masa 2-5 minit nak reply and baca email utk tenangkan diri, x boleh ke?
nampaknya ini bukan opis aku yang terakhir kot...kerja ni pun x kena dengan jiwa aku...aku lagi rela buat HR... feymes pun ye jugak kalau keje HR nih...hehehe...
p/s : so lepas ni aku xyah on pc langsung la time keje? sebab keje aku mostly bukan guna PC sangat pun...

3 comments:

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

cyanamoose said...

bro, standard la tu. itu adalah situasi yg biasa ko akan harungi kt sini. konon senior then yg baru la asyik buat keje. yg senior title gempak tapi hampeh jek leby.

HR nk pakai orang la... cuba ko risik2

phat_lee said...

cyana, HR nak guna orang? bahagian mana ek?