Monday, 8 February 2010

Italian Supercars~

Saja jek tulis title camtu, padahal aku nak post pasal satu model jek, yakni Lamborghini (lambo-gini) buatan Itali tu... maybe, MAYBE korang sangka Lambo ni just ada beberapa model je kan? actually banyak, n aku pun baru2 jek tau...

Sejarah Lamborghini? keta ni wujud sebabkan keangkuhan Enzo Ferrari dulu. Ferruccio Lamborghini kalau ikutkan, cuma pengeluar tractor jek, tapi dia memang pakar dalam engine kapal terbang sebab dia dulu join Italian Air Forces. apa kena mengena dengan Enzo Ferrari?

Bila Ferruccio da mampu nak beli supercar sebab bisnes dia da berkembang, dia pun beli sebijik Ferrari. tapi dia x puas hati dengan clutch Ferrari tu, so dia pun jumpa la si Enzo.

Ferruccio : bro, lu punya kereta, clutch dia x berapa best la..

Enzo : weih, ko kalau x reti pasal supercar, jangan nak komplen. ko g buat traktor, biar kitorang yang buat supercars...

so dengan rasa x puas hati yang amat, si Ferruccio ni pun balik n start la dengan engine Ferrari yang dia beli tu...and start dari situ la wujud kereta Lamborghini... itu jek sejarah camna Lamborghini ni wujud...and actually banyak model Lamborghini nih...










I LOVE CARS!!!!

2 comments:

khayalkhayal said...

I love girls... hehehehehehe...

phat_lee said...

hehehe...