Thursday, 11 February 2010

Camna nak senyapkan orang??

Pagi tadi on the way ke opis, aku dengar Fly.fm... topic dia best jugak sebab aku pun asik kena jek...topik dia, camna korang diamkan orang2 yang banyak tanya, contoh, bila nak kawin? bila nak beranak? sapa pompuan yang jalan sekali pegang2 tangan etc...
soalan : sapa girlfriend yang keluar jalan siap pegang tangan?
jwpn : yang mana satu? ramai nih...
soalan : bila nak kawin nih?
jwpn : xtau ke? bulan 6 nak bertunang....
(biarkan beberapa minit kalau diorg bising kata nak tunang x btau apa bagai, pastu sambung ckp)
jwpn : tapi tahun bila xtau la....
ada sorang caller ni, dia cerita satu cerita yang aku pernah cerita dulu...
"every time a family members getting married, his/her aunt will ask, "when will be your turn?". one day,one of his/her uncle pass away and she ask her auntie, "when will be your turn?""
ada lagi satu yang aku sempat dengar, kes dia pasal dalam ramai2 pekerja, semua suruh A buat, then A cakap
"bila mau bayar hutang?"
then all of the sudden staff lain akan cakap,
"ok la, nevermind laaa kitorg buat..."
lagi satu trick utk elak soalan ni dipanjangkan, kalau makcik2 yang tanya, kita tanya balik pasal aksesori dia...
soalan : bila nak kawin ni? umur da makin lanjut...
(kalau dia ada handbeg, cuba tanya)
jwpn : lawa handbeg, mana makcik beli?
hehehe....

2 comments:

khayalkhayal said...

............

"Tanyalah!"

..........

"Tak nak tanya ke pasal baju aku ni?"

"Mana kau curi?

phat_lee said...

time wedding cousin, sebelum jadi penanggar, buat2 macam tension gila, sepahkan dapur apa semua....mesti orang x brani nak tanya....hehehe...xpun jalan sambil asah parang time tu...