Wednesday, 23 December 2009

Brand new shoes for my Ken...

Isnin lepas aku g Sekinchan, ada taklimat sket...so from home, aku drive la gi sana...Roadtrip sensorang...hehehe... Actually taklimat tu sekejap jek, dalam pukul 12 da boleh balik, but bos2 yang ada ajak aku makan skali...orang nak blanja kan? terima jek dengan perut yang luas..hehehe....

Dalam pukul 2.30 baru aku gerak balik ke KL. Drive pun slow jek...sebab risau jugak dengan condition tayar kereta aku time tu...tayar belakang bunga tinggal 15% jek, then jalan plak layan drift, so aku asik terbayang if tgh corner2, tetiba tayar pecah, camna?huhuhuu....

Dengan nekad, bukan naked yek...nekad, aku g ATM keluarkan duit sebab nak tukar tayar alang2 da sampai sini... g satu kedai jek sebab aku nak sampai KL sebelum pukul 6...nak jumpa Mat Tahir...hehehe....

Aku tanyakan harga Goodyear Ducaro, sebab aku prefer tayar tu...tokey kedai propose aku guna sama ada Goodyear, Continental atau Falken...but dia prefer aku guna Conti @ Falken... so dengan harga RM135 sebijik, aku pun amik tayar Falken Ziex... size 165/55 R14, 4 ketul semuanya...
Gambar2 Ken tukar kasut...

Tulang keting pun ok lagik...

Kasut baru Ken...

Ini 15% or 10% jek tinggal nih?

Ken masa sampai KL....

Sekali tayar seberang...agak2 BENDERA marah x aku guna tayar diorang nih?
aku baru perasan yang tayar ni made in seberang, but ok la...aku da serik pakai Sime Tires...aku dentum dulu sebab tayar xde grip...huhuhu....
total cost? RM565.00 untuk 4 bijik tayar brand new, valve angin besi sebijik and also alignment...
p/s : next year aku start project kan Ronin aku... sebab blan ni da abeh RM500++ utk Ken...

4 comments:

norfaizul zakaria said...

lenkali gunalah continental...
sekarang kan zaman potong..potong budget.hehe

phat_lee said...

next change bro...hehhe... maybe conti masuk vtec x power aku kot..

Najwa Aiman said...

Indonesia buat tayar? Depa ada ladang getah ek? Pokok getah berasal dari sana ek? Depa tak mau ganyang kita ke sebab tanam pokok getah juga?

phat_lee said...

tu risau tu...aku da gunakan getah diorang...nnt perisik BENDERA kata aku curi identiti diorg plak...isk...