Wednesday, 30 December 2009

Spotty...

Ini kucing aku yang betul2 manja...selalu mintak dukung, suka tido kat lengan, and selalunya kena ada bantal yang mana bantal aku la yang dia rebut...kucing betina, aku jumpa dia kat tong sampah masa dia kecik. bawak balik, mandikan, shampoo...playfull jugak walaupun bunting.tapi dia jenis x reti jaga anak...yang uniknya, kucing lain kalau beranak mesti cari tempat sorok2, Spotty aku ni plak mesti gigit tangan aku and tarik aku ke tempat dia nak beranak..makanan dia? sardin n nasik..kalau bagi makanan kucing lain e.g friskies, bulu dia gugur teruk. and dia ni x reti nak makan raw fish... dari kecik bagi makan yang da masak...hehehe...tapi tu dulu...sekarang Spotty da xde. Mati sebab selsema...salur nafas dia tersumbat...the saddest part ialah time abg aku jumpa dia da kaku kat bawah kereta...keras and x bernafas dah...memang time tu aku sedih gila...nak pegi class pun aku xde mood...gambar ni je la yang ada sekarang nih....

My Datsun Bluebird 510...

Yesterday aku n alin g Tropicana Mall @ PJ, nak tengok movie Sherlock Holmes...oleh sebab ada masa lagi, kitorang pun jalan2 buang masa. And kitorang x pernah lagik masuk ke Toy's R Us kat sana... so g la jenguk2 jap...and sempat jugak la alin ni main game alladin tu..hehehe...

Alin menunjukkan skill gamers terulung...

after tgk budak baju pink ni main game, kitorg jalan2 and aku ternampak area Hot Wheels. Aku memang minat jugak kumpul benda alah nih..lelebih lagi muscle cars, and also keta lama...so mula la mencarik and akhirnya aku dapat jugak....

Datsun SSS @ Bluebird 510

memang aku minat kereta nih dari dulu...sebelum aku amik Ronin pun aku memang nak beli Datsun nih, tapi da Ronin dapat free..hehehe...dulu ayah aku penah guna kereta nih, 1.6 twin carburator lagik. Memang power....hehehe...

Wednesday, 23 December 2009

Brand new shoes for my Ken...

Isnin lepas aku g Sekinchan, ada taklimat sket...so from home, aku drive la gi sana...Roadtrip sensorang...hehehe... Actually taklimat tu sekejap jek, dalam pukul 12 da boleh balik, but bos2 yang ada ajak aku makan skali...orang nak blanja kan? terima jek dengan perut yang luas..hehehe....

Dalam pukul 2.30 baru aku gerak balik ke KL. Drive pun slow jek...sebab risau jugak dengan condition tayar kereta aku time tu...tayar belakang bunga tinggal 15% jek, then jalan plak layan drift, so aku asik terbayang if tgh corner2, tetiba tayar pecah, camna?huhuhuu....

Dengan nekad, bukan naked yek...nekad, aku g ATM keluarkan duit sebab nak tukar tayar alang2 da sampai sini... g satu kedai jek sebab aku nak sampai KL sebelum pukul 6...nak jumpa Mat Tahir...hehehe....

Aku tanyakan harga Goodyear Ducaro, sebab aku prefer tayar tu...tokey kedai propose aku guna sama ada Goodyear, Continental atau Falken...but dia prefer aku guna Conti @ Falken... so dengan harga RM135 sebijik, aku pun amik tayar Falken Ziex... size 165/55 R14, 4 ketul semuanya...
Gambar2 Ken tukar kasut...

Tulang keting pun ok lagik...

Kasut baru Ken...

Ini 15% or 10% jek tinggal nih?

Ken masa sampai KL....

Sekali tayar seberang...agak2 BENDERA marah x aku guna tayar diorang nih?
aku baru perasan yang tayar ni made in seberang, but ok la...aku da serik pakai Sime Tires...aku dentum dulu sebab tayar xde grip...huhuhu....
total cost? RM565.00 untuk 4 bijik tayar brand new, valve angin besi sebijik and also alignment...
p/s : next year aku start project kan Ronin aku... sebab blan ni da abeh RM500++ utk Ken...

Busy bangat~


Last week memang minggu hectic aku...minggu ni baru boleh tarik napas lega...adeh....

Tuesday, 15 December 2009

Time to clean up my desk!


Since last week, aku hectic dengan kerja aku...and ini pemandangan dokumen2 yang ada kat meja aku....

gambar semalam...

and today, aku akan ke MOA Putrajaya kejap lagi untuk hantar benda alah nih...so turn aku menyepahkan opis MOA lagik...hahahahaha!!!!



next Monday plak aku akan ke Sekinchan. Malasnya nak p jejauh tu...huhuhu...tapi bila lagi nak keluar dari opis, ye tak? so jap lagi kena bukak Google Map...cari jalan....hehehe...

Monday, 14 December 2009

My brand new cars.

Semalam, aku n alin melangok kat Midvalley..Act bukan melangok, aku teman dia jumpa member-member zaman belajar dia kat UiTM dulu. And kitorang main bowling reramai. Seperti yang dijangka, aku kalah lagi dengan alin... cest!! huhuhu...

After hanging out kat foodcourt, aku ajak alin g Toy City, sesaja nak tgk mainan... and Toy City kat sini lagi best than yang kat Alamanda sebab banyak toys yang aku minat, esp model kereta Datsun Skyline KPGC10, Datsun Fairlady 240ZG yang berharga dalam RM3++ hingga RM4++...

Pusing-pusing sana, nampak laaa model kereta yang pasang sendiri. Hmm, lama x buat benda alah nih. yang abang aku bagi pun x usik2 lagi Trueno AE86 tu. Then aku nampak Toyota Altezza and Subaru Legacy B4 RSK.


mutu gambar x memuaskan sebab camera phone jek...

Sambil di jeling-jeling oleh Alin, aku pun amik and terus tanya kat brother keje Toy City tu. And yes, 2 bijik kereta ni aku beli dengan harga RM99.00... yippiee!!! x dapat yang real, yang ni pun da ok. leh modified sikit2...hehehe...

Wednesday, 9 December 2009

Wallpaper~

Wallpaper aku sekarang...seronok la plak tukar2 wallpaper nih...

Picture with thousand words~

ada mcm loving couple x? lalalala...

Dia datang lagikkkk!!!!~

Koleksi terbaru yang baru jek di letakkan atas meja aku...weekend ni aku kena bwk balik la mende alah nih..huhuhu...

Tuesday, 8 December 2009

Dateline~ 15/12/2009


Kerja aku yang nak kena siap sebelum 15/12/2009...huhuhu...lepas tu baru nak amik coti...hiap!!!

Lyrics : Pearl Jam - Last kiss

Oh where, oh where, can my baby be?
The Lord took her away from me
She's gone to heaven, so I've got to be good
So I can see my baby when I leave this world
We were out on a date in my daddy's car
We hadn't driven very far
There in the road, straight ahead
A car was stalled, the engine was dead
I couldn't stop, so I swerved to the right
I'll never forget the sound that night
The screamin' tires, the bustin' glass
The painful scream that I heard last
Oh where, oh where, can my baby be?
The Lord took her away from me
She's gone to heaven, so I've got to be good
So I can see my baby when I leave this world
When I woke up the rain was pourin' down
There were people standing all around
Something warm rollin' through my eyes
But somehow I found my baby that night
I lift her head, she looked at me and said,
"Hold me darling, just a little while"
I held her close, I kissed her our last kiss
I found the love that I knew I would miss.
Well now she's goneeven though I hold her tight
I lost my love, my life, that night.
Oh where, oh where, can my baby be?
The Lord took her away from me
She's gone to heaven, so I've got to be good
So I can see my baby when I leave this world

Monday, 7 December 2009

Makan kat Kelab Tasik Putrajaya....


Location : Kelab Tasik Putrajaya

Ini makanan yang aku n family aku order...well, some of it la..sebab ada 14 orang, aku malas nak snap semua gambar makanan....

Garden Salad



Onion Rings



Mushroom Soup...pekat gila sup dia...



Aku order Chicken Chop Mushroom Sauce



Adik aku lak order Chicken Chop Black Pepper Sauce



Chicken Maryland abg aku...



xtau apa nama mee nih...




my white coffee...layan petang-petang...



makanan hari tu memang layan, kena pulak dengan karenah anak-anak buah aku..hehehe... actually if korang pandai round Putrajaya nih, memang banyak tempat-tempat yang best... nanti2 aku update if aku lepak sana...

Masjid Sultan Mizan, Putrajaya

Location : Putrajaya

Date : 5th December 2009

Last week lepas makan kat Kelab Tasik Putrajaya, aku n family g solat Asar kat Masjid Sultan Mizan @ Masjid Besi...memang cantik masjid tu...view pun lawo...

View luar masjid...

View dari dalam ke luar...depan tu Istana Kehakiman

Route nak ke prayer hall...
Ruang utama solat...
Camna abg aku leh pose kat situ lak??
Pun ada gak abg aku??
Kubah besi...
View belah kanan masjid...

Ni pun view belah kanan gak...

Yang ni kat belah kiri masjid...



Tempat wudhu'


Toilet dia pun cantek~


Ni jek pic yang aku dapat... and masa snap pic kat luar, aku ada borak dengan sorang brother photographer...dia tangah guna kamera yang tahun 60's, jenis tengok dari atas... kalau korang nak tgk pic2 yang dia snap, check kat google omranfx ...

Happy 36th Anniversary Mak & Ayah~


36 Years Together...

Mak & Ayah with their grandchildrens... sorang lagi otw bulan 12 nih...

Kelab Tasik Putrajaya.

Location : Putrajaya
Date : 5/12/09
Pasal apa? : Celebrate 36th Wedding Anniversary Mak & Ayah....


Baru sampei...
One big happy family...

View from menara tinjau...

Gayat beb~

Tinggi nih~

Kelab Tasik Putrajaya~

Upon Arrival... ulala...

Me @ menara tinjau... senyum gayat...

Lantai menara tu, dah la yang atas tu goyang2~