Monday, 23 November 2009

Wayang...wayang...


this time, i'm not going to review any movie; since my last movie is 2012 which is a so-so movie...thank god for the special effect...hehehehe...i love going to the cinema, i just love the great sound system...huhuhu...tapi ada benda yang aku x suka masa tgk wayang...x kira la masa aku tgk sensorang, berkumpulan atau berdua...hehehe...antara benda yang aku x suka time tgk wayang...
  • aku x suka kalau time tgk wayang, ada orang asik lintas depan aku walhal baru je tadi g toilet...sila pakai lampin laa...
  • aku x suka kalau tgh tgk citer seram, ganas, tetiba ada suara budak kecik menangis... mana punya parents la yang pandai sangat tgk Alien vs Predator bwk budak kecik nih?
  • aku x suka kalau tgh tgk tu, org sebelah asik tanya kawan dia "apa jadi nih? xpaham laaa" and kwn dia start ulang balik cerita...
  • aku x suka if tgh tgk trilogy, then budak sebelah asik tanya member dia jugak camna cerita asal dia...this thing happened to me during watching Terminator Salvation...abis keluar cerita dari Terminator yang 1st episod tu....
  • aku x suka kalau ada scene kelakar, orang blakang aku gelak sambil tolak2 seat aku...fyi, happened to me tooo....
  • aku x ska kalau couple tgk wayang, and the bf nak tunjuk dia tau semua...
  • aku x suka kalau ada scene kantoi, orang belakang atau sebelah akan sebut "owh f**k! kantoi" berulang-ulang kali...
  • aku x suka kalau ada orang yang menonton sebelah @ sekeliling aku akan ckp "gila x logik cerita ni" walaupun time tu tgh tgk Kungfu Panda....
  • aku x ska duduk depan skali sebab nampak perut watak jek yang besar...
  • aku x ska dgr bunyik phone ringing bila tgk wayang...

and here's a tip how to watch a movie.....

  • jgn pk cerita tu x logik, jgn masuk panggung lewat, jangan bwk anak tgk cerita seram or yang ada scary creature, jangan nak tunjuk kita tau semua, jgn lupa silent phone, jangan tolak2 seat org depan....
  • aku bayar RM10 utk tgk wayang, bukan utk dgr benda2 yang aku taip kat atas tuh....

p/s : going to watch Planet 51 later, and hopefully Ninja Assasin this week....

No comments: