Monday, 16 November 2009

Petrol head~

Semalam masa aku on the way balik dari Sunway, abg aku mesej. Dia ni ada kelulusan Automotive, so anything regarding kereta banyak aku tanya dia ni jek. Berbalik kepada mesej dia, pasal petrol jugak laa....

TV* siarkan 'dakyah' tentang RON95. Kononnya kita dapat minyak yang berkualiti tp murah. Murah mende, harga sama macam RON97 dulu, tapi dapat RON lebih rendah. Rakyat kena tipu. Lepas tu interview penganalisis minyak dan BMW/VW. Diorang kata xde masalah pakai RON95. Pale hotak diorg la.



hmm...nak buat camna...kita boleh bising je kat bawah ni. orang-orang atasan tu semua ditanggung, mana nak rasa susah macam kita ni... cuba kalau menteri2 ni ditarik elaun keraian, petrol bayar sendiri, tol sendiri, baru diorang tau apa sebenarnya nasib rakyat. negara maju? maju korek poket rakyat...yey!


p/s : aku da dua minggu isi V Power...RM2.25 seliter, isi RM40 but leh travel lagi jauh dari isi RM40, RON95...hmm...pasni memang isi RON97 je la... sesapa still nak guna RON95, dipersilakan...

2 comments:

Najwa Aiman said...

Kalau citer pasal minyak RON ni memang aku rasa nak marah banget... Sungguh keji perbuatan mereka di atas tu... Sekeji taik mereka juga...

phat_lee said...

belum kira tukang cebuk, tukang keringkan, tukang pakaikan spender (kalu pakai), tukang pakaikan seluar...belum kira tukang pakaikan belt tu...ramai tukang dalam negara nih..