Thursday, 26 November 2009

Sudah Potong???


Musim potong memotong kembali lagi...hehehe...sunat la beb...musim cuti sekolah nih, ramai la budak2 lelaki yang duduk rumah jek. Tapi bebudak sekarang ni aku tengok da x macam kita dulu. Mostly diorang duduk rumah, layan computer games, xpun surfing internet jek, kan? lantak la...papehal pun, pada yang ada anak kena sunat tu, selamat disunat la utk diorang..hehehehe...

Wednesday, 25 November 2009

My Eight Year Old Ken...

Ken @ Kenari aku...mileage dah cecah 244,444 kilometer dah. banyaknyee 4...hehehe...and he's still in good shape. Really enjoyed driving my Ken and Ronin...sebab apa? sebab dua2 best laa...hehehe...Ken and Ronin just kena maintain jek...
hmmm...kalau cecah 300,000 kilometer, engine apa yang suits ek? K3VET @ K3VE2? papehal pun, just maintain this car buat masa nih....engine still ok, just gegar skit, maybe sebab mounting da koyak lagi kot...huhuhu... and also gearbox nak kena overhaul da kot...

Comelnyeee budak tu....


Pic ni aku snap masa tgk Liverpool vs Man City Sabtu lepas...nice kan? family, makan reramai, gelak2..tapi ada part yang aku kurang minat dengan attitude sesetengah family nih...apa dia? hangpa nampak x budak kecik yang duduk atas meja tu? pada aku, itu kurang appropriate la... maybe sebab family aku pun anti sket nak bagi budak2 duduk atas meja makan nih...

maybe some of u guys akan fikir, "biarla, budak kecik bukan tau apa.."...ye, memang budak kecik xtau apa..sebab xtau apa la kita kena ajar apa yang sopan, apa yang tak...which is wrong, which is right...

even anak buah aku kat umah, kalau duduk kat babyseat and makan kat meja makan, kaki naik atas meja pun aku akan suruh turunkan walaupun baru umur setahun lebih...utk mengajar yek...hmmm... dari kecik lagi aku dah kena disiplin style polis, so mungkin sampai sekarang ni terbawak-bawak...hehhe....

p/s : thank you mak and ayah sebab garang kat anak-anak diorang ni dulu....

Monday, 23 November 2009

Wayang...wayang...


this time, i'm not going to review any movie; since my last movie is 2012 which is a so-so movie...thank god for the special effect...hehehehe...i love going to the cinema, i just love the great sound system...huhuhu...tapi ada benda yang aku x suka masa tgk wayang...x kira la masa aku tgk sensorang, berkumpulan atau berdua...hehehe...antara benda yang aku x suka time tgk wayang...
  • aku x suka kalau time tgk wayang, ada orang asik lintas depan aku walhal baru je tadi g toilet...sila pakai lampin laa...
  • aku x suka kalau tgh tgk citer seram, ganas, tetiba ada suara budak kecik menangis... mana punya parents la yang pandai sangat tgk Alien vs Predator bwk budak kecik nih?
  • aku x suka kalau tgh tgk tu, org sebelah asik tanya kawan dia "apa jadi nih? xpaham laaa" and kwn dia start ulang balik cerita...
  • aku x suka if tgh tgk trilogy, then budak sebelah asik tanya member dia jugak camna cerita asal dia...this thing happened to me during watching Terminator Salvation...abis keluar cerita dari Terminator yang 1st episod tu....
  • aku x suka kalau ada scene kelakar, orang blakang aku gelak sambil tolak2 seat aku...fyi, happened to me tooo....
  • aku x ska kalau couple tgk wayang, and the bf nak tunjuk dia tau semua...
  • aku x suka kalau ada scene kantoi, orang belakang atau sebelah akan sebut "owh f**k! kantoi" berulang-ulang kali...
  • aku x suka kalau ada orang yang menonton sebelah @ sekeliling aku akan ckp "gila x logik cerita ni" walaupun time tu tgh tgk Kungfu Panda....
  • aku x ska duduk depan skali sebab nampak perut watak jek yang besar...
  • aku x ska dgr bunyik phone ringing bila tgk wayang...

and here's a tip how to watch a movie.....

  • jgn pk cerita tu x logik, jgn masuk panggung lewat, jangan bwk anak tgk cerita seram or yang ada scary creature, jangan nak tunjuk kita tau semua, jgn lupa silent phone, jangan tolak2 seat org depan....
  • aku bayar RM10 utk tgk wayang, bukan utk dgr benda2 yang aku taip kat atas tuh....

p/s : going to watch Planet 51 later, and hopefully Ninja Assasin this week....

Friday, 20 November 2009

Last Monday...

Minggu lepas Jumaat kira last day SM aku kat opis since dia nak g haji dah... and MOnday aritu masa aku masuk opis, masuk ke bilik aku (konon Manager laaa), first thing yang buat aku serabut pepagi ialah inih....



Sempat lagi beliau tabur document2 ni kat meja aku..huhuhu....xpe, 2 bulan ni aku joli...leh g jenjalan satu semenanjung...wahahahaha....

Three stoogers...

Sumpah aku tak tau sapa punya stappler tuh...dulu asik ilang, la ni makin banyak lak...bwk balik la nnt..hehehe..

Last Wednesday...

Sapakah yang memegang topeng ba alip bi tu??

Optimus Prime mendarat kat Toys R Us Midvalley...

Karenah2 kengkawan aku masa nak g tgk citer 2012..hehehe..memasing perangai bebudak termasuk aku jugak...tu belum amik gambar main game Winnie the pooh tu...hahaha....

Doraemon & Dragonball~


aku nak start kumpul balik komik2 berkenaan...hehhe...but first thing first aku kena kemas bilik aku dulu...huhuhuh...dengan transformers aku lagik..hmmm..thinking about buying myself a cabinet...nak display cabinet or cabinet biasa tu jek?? hmm...

p/s : yang komik lama aku semua da kena jual...huhuhu...

Thursday, 19 November 2009

Pilem 2012

Semalam aku tgk citer ni, 2012 Doomsday...review aku? citer ni so-so jek...nasib baik CGI dalam citer ni banyak membantu. kalau x silap aku, pengarah cerita ni orang yang sama buat citer ID4 @ Independence Day and also The Day After Tomorrow, but tell you guys the truth, pada aku cerita ni xleh lawan dua cerita tadi tu...kalau tgk sampai ending, ibarat korang tgk Evan Almighty with a lot of special effect and drama...pada aku, lagi elok kalau dibuat cerita ni xde survivor. dah kata kiamat kan? mana boleh nak elak hari kiamat...
kenapa aku ckp cerita ni so-so? pelakon2 diorg memang amik yang ada klas, tapi aku rasa mcm benda2 yang jadi, eg; Yellowstone Park meletus, California tenggelam, tapi ekspresi muka diorg mcm biasa jek...hehehe..dah biasa da kot diorg nih... masa dalam kapal terbang, diorg tgk California tenggelam masuk ke laut, muka diorg tak menggambarkan sedih, terkejut hatta takut sekali pun...baru aku sedar cerita ni pentingkan ekspresi muka ye tuan2.

effect cerita? memang best la...penyelamat movie jugak...aku xtau nak ckp apa lagi pasal movie nih...tu je la kot, jalan cerita ibarat tgk Evan Almighty, dengan effect The Day After Tomorrow...hehehe...
skg ni aku tgh tunggu cerita nih....

motor bawah ni adalah trademark cerita nih...

korang mesti x pernah tau kan pasal cerita nih? actually cerita ni adalah remake citer Tron taun 80's dulu...aku still ingat cerita ni sebabkan scene motor dalam komputer tu... ni cerita asal dia...

Cerita pasal sorang komputer programmer nih diserap masuk ke dalam sistem komputer kalau silap aku. ala2 the matrix la jugak tapi kali ni dia perlu survive dalam sistem komputer....hehehe...ngarut kan? but the point is, imaginasi orang tentang sistem komputer ni dasat...hehehe...aku nak tgk cerita nih!!!


p/s : next week diorg ajak tgk citer Phobia 2, tapi aku nak tgk Ninja Assasin..huhuhu...

Wednesday, 18 November 2009

Jam Kat Tangan...


Aku minat jam tangan, xtau apsal...hehehe...yang aku ingat dulu, ayah aku ada belikan jam Rolex, tapi RM50 je la...bukan RM5K tu..jam tu pun x tahan lama sama mcm harga dia...itu cerita masa aku sekolah rendah dulu.



time sekolah menengah, aku x pakai jam...sebab jam yang abg aku bagi, Casio x silap aku, model yang boleh simpan nombor telepon tu, asik rosak je walaupun da brapa kali tukar bateri. so sampai laa aku lepas SPM aku x pakai jam....



bila masuk kolej lak, abg aku bagi jam Swiss Army lepas dia bertunang. dia kata dia x pakai da jam tu, so aku rembat je la..hehehe...aku guna jam tu sampai 2007, 1st keje aku tahun tu...sebelum jam tu abis bateri...


and masa dapat bonus, 2008 sampai la ni aku guna jam CAT...ala, CATEPILLAR tu...yang buat jentolak apa bagai tu..hehehe...itu la aku rasa harta yang 1st aku ada...dalam RM300 gak rega dia...


aku minat jam yang mcm mana?aku minat yang tali besi, pakai pun loose sikit...sebab aku minat tali besi sebab dia nampak ekslusif. hehehe...target aku pasni nak beli seiko Chronograph lak...hmm..dalam RM500++ gak price dia...

Hyundai Sonata u know!!!


I was browsing thru this forum...and these topic @ story really makes me laugh...and it's a real story....


let's tell u guys a story, one day I was drivin and look on the right side, and suddenly I found my self kissed a Sonata.

That b*tch came down and straight away xx##**x... I remember these words that she said.

"hey!! u know how to drive ar?? U know what car I'm drivin? HYUNDAI SONATA u know? SONATA!!!"

I was so pissed off and just drive away, the next day I go for the police report. there's stories from the police but I think it's off topic..

itu masa kena langgar, time kat balai pun ada gak...

cerita balai polis...

frm the officer:"Oh itu perempuan ar? dia sangat garang, cakap dia kenal ini kenal itu, accident je, siapa mau?

Me: " ya, betul tuan"

Off: "dia asyik cakap dia punya sonata, awak punya proton"

Me: "sonata je mar, kalau jual kereta aku lagi mahal" (sorry to fellow hyundai owners)

Off: betul juga.

then I start my official report.


hehehehe... and the girl kena kutuk dalam forum tu...

Monday, 16 November 2009

Japanese Green Tea

Aku suka minum green tea...chinese tea pun ok gak..walaupun rasa x semanis teh tarik Ali Maju..So aku surf up tenet (internet), dapat la benefit dia...cam biasa, malas nak translate. paham sindiri sudah....


-Preventing food poisoning
-Reducing the risk of cancer
-Practicing good oral hygiene
-Preventing the increase of cholesterol
-Controlling high blood pressure
-Lowering blood sugar
-Slowing the aging process



As usual, aku selalu minum Japanese Green Tea ni sebelum tido...kalau boleh, japanese tea bukan yang dalam tin tu laa...selalunya aku minum tak letak gula..hehehe... kelat...

Manuka Honey


Pobondo Manuka Honey nih? Madu lebah bang... aku penah makan Manuka Honey nih..tapi skang da stop and rasanya nak start beli balik la...dulu hari2 aku makan, pagi sebelum breakfast @ sebelum p keje and malam sebelum tido...apa benefit dia? aku search internet and dapat la benefits dia..sila baca yek... sorry in english lak....

1. Manuka Honey has natural antibacterial, antimicrobial, antiviral, antioxidant, antiseptic, anti-inflammatory and antibacterial properties

2. Manuka Honey creates a moist healing environment that allows new skin cells to grow across a healing wound flush with the surface of the wound, preventing deformity of the skin and scaring

3. Manuka Honey rapidly clears infection by destroying bacteria

4. Manuka Honey repairs damaged skin and regenerates new skin growth

5. Manuka Honey hastens the healing process

6. Manuka Honey eliminates malodor by destroying the bacteria that cause it

7. Manuka Honey can heal Staph infections and destroy antibiotic-resistant strains of bacteria such as MRSA and VRE

8. The viscosity of Manuka Honey provides a protective barrier to prevent wounds from becoming infected

9. Manuka Honey causes scabs and dead skin cells to lift off the surface of the wound, leaving a clean healthy wound bed in which the regeneration of skin tissue can occur

10. Manuka Honey stimulates the growth of tissue involved in the healing process

11. Manuka Honey stimulates the formation of new blood capillaries and the growth of fibroblasts that replace the connective tissue of the deeper layer of the skin and produce the collagen fibers that give strength to the repair

12. Manuka Honey has an anti-inflammatory action that relieves pain

13. Manuka Honey has antifungal properties that can cure ringworm and other fungal conditions such as athlete's foot, jock itch and nail fungus

14. Manuka Honey is all-natural and organic

15. Manuka Honey has no known side effects.


Manuka Honey ni aku tau from a friend of mine..dia guna sebab alasan leh jadi kurus..hehehe...xtau laa...and it's a bit pricey... yang aku beli price around RM30 sebotol... kalau nak tgk, kat tesco ada jual, or House of Healing kalau x silap aku...give it a try..and no, aku xdpt apa pun promote benda nih, just share something good for us...

Petrol head~

Semalam masa aku on the way balik dari Sunway, abg aku mesej. Dia ni ada kelulusan Automotive, so anything regarding kereta banyak aku tanya dia ni jek. Berbalik kepada mesej dia, pasal petrol jugak laa....

TV* siarkan 'dakyah' tentang RON95. Kononnya kita dapat minyak yang berkualiti tp murah. Murah mende, harga sama macam RON97 dulu, tapi dapat RON lebih rendah. Rakyat kena tipu. Lepas tu interview penganalisis minyak dan BMW/VW. Diorang kata xde masalah pakai RON95. Pale hotak diorg la.



hmm...nak buat camna...kita boleh bising je kat bawah ni. orang-orang atasan tu semua ditanggung, mana nak rasa susah macam kita ni... cuba kalau menteri2 ni ditarik elaun keraian, petrol bayar sendiri, tol sendiri, baru diorang tau apa sebenarnya nasib rakyat. negara maju? maju korek poket rakyat...yey!


p/s : aku da dua minggu isi V Power...RM2.25 seliter, isi RM40 but leh travel lagi jauh dari isi RM40, RON95...hmm...pasni memang isi RON97 je la... sesapa still nak guna RON95, dipersilakan...

Wednesday, 11 November 2009

Greatest Superhero Ever!!!

I was browsing thru FlyFm website and i found this...enjoy!

This man has been the ultimate hero on the screens since the 1975 and with 20 movies under his belt, he is undestructible. He is, Rajinikanth!
Some facts about him…
~Rajinikanth makes the onions cry

~Rajinikanth can delete the Recycle Bin

~Rajinikanth can strangle you with a cordless phone

~When Rajinikanth enters a room, he doesn’t turn the light on, he turn the dark off

~The last digit of pi = 22/7 = 3.14926535…is Rajinikanth. He is the end of all things

~If you spell Rajinikanth wrongly on google, it simply replies, "run while you still have the chance.”

~In an average living room there are 1,242 objects Rajinikanth could use to kill you including the room itself.

~Only Rajinikanth can drown a fish

~Rajinikanth destroyed the Periodic table, because he only recognizes the element of surprise.

~When Rajinikanth looks in a mirror and the mirror shatter, because no one gets in between Rajinikanth and Rajinikanth.

p/s : Superman got nothing on Rajinikanth.

Monday, 9 November 2009

Futsal Tournament


Last Saturday aku ada futsal tournament..lawan every floor yang ada dalam opis aku nih...aku wakil level 19B...hehhe...da lama aku x main futsal ni, rasa mcm nak pecah dada masa first 2 minute. mana taknya, lepas attack, defend balik..huhuhu...papehal pun this game memang best la. team member aku ramai orang2 veteren (walaupun umur diorg baru 30+) tapi yang bestnya diorg main setting jek. xde yang main gelojoh bawak sendiri (kecuali aku la, da terbiasa)..


anyway, game start @ 10 a.m, and ended around 1 p.m...balik lambat coz COO kitorg g lepak mana ntah..hehehe...main 10 minit, 5 minit 1st half, then sambung another 5 minutes for 2nd half, xde rehat. aku x banyak main, pasal tu team aku leh menang kot..hehehe...



papehal pun, hari tu memang best. bebudak pompuan yang mintak aku jadi coach pun dapat nombor 3 (out of 4)...wahahahaha...at least bukan last la kan? time aku masuk ganti player, bebudak ni la yang sorak...terus glemer kejap...and also org mesti anggap aku ni playboy..huhuhu....siap ada pom pom girl...wahahaha...neway, memang best la. menang dapat medal and also beras (lagik)...after tournament tu, aku balik, mandi and tertido sebab penat, and also hujan...manyak syiok wooo tdo...sedar2 da malam...hehehe....


p/s : next week lak bowling IWK...aku jadi penonton la nampaknya...

Thursday, 5 November 2009

FCUK D.A.N!!!

*gambar eksiden kat opis aku semlm, Supra langgar tembok.

marah sungguh? ye aku marah n memang sungguh2 aku marah dengan DAN. pastu member aku leh tanya..."DAN tu apa?"...jwpn simple, DAN, tajuk lagu Shiela on seben..hehehe...
D.A.N @ Dasar "Auta"motif Nasional...kenapa marah? sebab syarat wajib renew roadtax kereta lebih 15 tahun, kena g inspection every year starting from next year 1st January 2010...alasan? nak pastikan kereta lama ni selamat berada di jalan raya @ mengurangkan eksiden jalanraya. cuba tgk pic bwh nih and compare...


motif? keselamatan jalanraya bukan sebab kenderaan entirely, actually tanggungjawab pemandu tu sendiri...gambar atas tu, Vios tahun 2003, lampu brek sebelah xde, Saga tahun 1984? complete jek...mcm aku ckp, tanggungjawab.

inspection yang DAN suruh buat tu memang la elok, tapi korang penah dengar x kalau g check Puspakom brapa lama? and berapa panjang Q dia? kalau lepas inspect, dia kata kereta kita x fit utk jalan, kena sita, apa yang kita boleh buat? amik loan 9 tahun untuk kereta nasional.kereta lama aku da 26 tahun and power window still running..senang cerita kereta lama ni built to last...
kalau boleh aku nak simpan je kereta aku, sebab aku dah x payah nak bayar instalment. just spend duit maintain jek. sebab apa? sebab elok abis blaja je aku da ada hutang RM5+,+++...

bebudak club aku dah pun keluarkan surat, dengan harapan DAN dipinda balik.kitorg guna kereta2 lama ni sebab x mampu nak beli kereta baru, kalau beli jugak, mampu(s) laa...dengan cost of living yang tinggi, monthly instalment, maintenance kereta, hutang study...

kalau diikutkan, dari pandangan kitorg, DAN ni untungkan sebelah pihak. Government da kata yang by 2011 barang spareparts dari luar da x masuk negara kita. semua nak in house punya...barangan buatan Malaysia. sapa yang dapat tender utk buat barang tu?camna dengan kos barang tu? and lepas ni no more kedai halfcut, kalau kancil g/box out, xde da nak beli dengan harga RM400-RM600...gerenti ribu2 punya...thru kedai halfcut ni la kita boleh buat duit, bukan setakat tokey halfcut jek. sesapa yang pandai pun boleh. mcm member aku, dia beli barang2 Toyota Trueno AE86 kat sini and dia jual ke Australia, sebab barang2 tu da xde shipping ke sana.

aku da xtau nak cakap apa da, kereta yang masuk sini semua mahal2 sebab kualiti tinggi. kita kalau nak beli kereta pun mesti nak yang kualiti tinggi jugak kan? tapi yang kita mampu? kereta nasional yang kualitinya still diragukan...kalau korang masuk forum kelab2 kereta, rata2 mengeluh sebab kan DAN nih...and x aman la hidup orang yang usulkan benda ni sebab asik kena caci maki dengan kitorang semua...

p/s : aku ada baca sms pembaca kat paper, katanya "Malaysia negara maju, kereta lama sudah x patut ada atas jalan raya,"...aku nak tanya...

~pernah tengok pimp my ride x? condition kereta yang masuk show tu lagi teruk dari apa yang ada kat sini...
~Malaysia negara maju ke????

Tuesday, 3 November 2009

One Hectic Day~

Last friday memang one hectic day for me....kenapa? gambar ni menunjukkan keadaan meja aku...document2 tu aku kena clearkan utk dihantar ke MOA...huhuhu...the good thing is, baru la tak sedar da nak time balik...hehehe....


bila da stress, mula la pandang luar tingkap...nak balik la plak rasa..tapi keje x siap lagi. so just layan jiwa je la....hehehe...ini view dari bilik aku....

opis aku kat tingkat 19 kat CP Tower...bawah signboard Siemens tuh...hehehe...penat hari tu...balik 9.30, sampai umah terus tdo jek...xde dinner atau salin baju..terlelap punya pasal..hehehe...